Woning kopen Babyloniënbroek

Een woning kopen in Babyloniënbroek? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving heb je diverse faciliteiten als winkels en scholen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 22.587 huizen (68,6% koop, 31,1% huurwoningen). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €357.769. Op dit woningplatform bieden wij het beschikbare woningaanbod in Babyloniënbroek, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €271.000, de basis verkoopprijs is €357.769.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals natuurgebieden, sportclubs, winkels, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsBabyloniënbroek
Postcode4269
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Babyloniënbroek mei 2024

In het overzicht hieronder tref je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamers, bouwjaaren andere eigenschappen zoals woninglabel en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Dussen, Hank, Meeuwen, Drongelen en Eethen.

woning-te-koop-babylonienbroek

Eigen appartement kopen in Babyloniënbroek

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 760 m3 gas & 2110 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Babyloniënbroek

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas en daarbij 2760 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Babyloniënbroek is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 97 m2 – 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Babyloniënbroek

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 & 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 kWh elektriciteit en 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 – 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4230 elektriciteit (kWh) & 1870 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Babyloniënbroek

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Babyloniënbroek Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. Op basis van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Babyloniënbroek

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Babyloniënbroek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Babyloniënbroek geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 – €2.900. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Babyloniënbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Babyloniënbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Babyloniënbroek

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Babyloniënbroek en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Babyloniënbroek kopen?

In de hele gemeente Altena registreren wij 22.587 woonobjecten. Het gaat om 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €271.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €357.769. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Babyloniënbroek. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Babyloniënbroek?

Een woonhuis in Altena gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 m3 gas voor verwarming en warm water en 3260 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (760 m3 aan gas en 2110 kWh stroom. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1870 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4230 kWh stroom). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Babyloniënbroek passen duurzame producten zoals zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Babyloniënbroek?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 55.967 inwoners in 22.357 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 huishoudens zonder kinderen en 8.879 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,47 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Babyloniënbroek?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Babyloniënbroek laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4269.

Plaats een reactie