Woning kopen Drongelen

Snel een woning kopen in Drongelen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je toegang tot meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 22.587 woningen (68,6% koopwoning, 31,1% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €357.769. Op dit woningplatform tonen wij het woningaanbod in Drongelen, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €271.000, de gemiddelde woningprijs is €357.769.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsDrongelen
Postcode4267
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Drongelen mei 2024

Hieronder blader je door het actuele woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woonoppervlakteen additionele aspecten als isolatie en en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Meeuwen, Babyloniënbroek, Eethen, Genderen of Veen.

woning-te-koop-drongelen

Eigen appartement kopen in Drongelen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en gem. 2110 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Drongelen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 & 123 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas en +/- 2760 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Drongelen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh stroom & 1210 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Drongelen

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 en 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 kWh elektriciteit & 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 – 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4230 elektra (kWh) en 1870 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Drongelen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Drongelen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Drongelen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Drongelen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Drongelen helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 – €3.000. In de lijst hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Drongelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Drongelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Drongelen

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Drongelen en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Drongelen kopen?

In de buurt van de gemeente Altena vinden we circa 22.587 huizen. Je vindt hier circa 19.969 (68,6%) koopwoningen en 2.618 (31,1%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 141 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €271.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €357.769. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Drongelen. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Drongelen?

Een woning in Altena gebruikt gemiddeld 1340 kuub aardgas en 3260 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (760 m3 per jaar aan gas en 2110 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1870 m3 gas voor verwarming en warm water en 4230 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Drongelen passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Drongelen?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 55.967 mensen in 22.357 verschillende huishoudens. Dit zijn 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 8.879 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,47 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopakte en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Drongelen?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Drongelen zetten. Informeer bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4267.

Plaats een reactie