Woning kopen Meeuwen

Alles weten over woning kopen in Meeuwen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving zijn er veel voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook vind je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 22.587 huizen (68,6% koophuis, 31,1% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €357.769. Op deze website vind je het woningaanbod in Meeuwen, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €271.000, de gemiddelde verkoopprijs is €357.769.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsMeeuwen
Postcode4268
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)55.967
Aantal huishoudens22.357
Aantal huishoudens met kinderen8.879
Gemiddelde huishoudensgrootte2,47
Aantal woningen22.587
Aantal koopwoningen19.969
Aantal huurwoningen2.618
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.769
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Meeuwen mei 2024

In ons overzicht vind je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieprestaties & aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Babyloniënbroek, Dussen, Drongelen, Eethen of Genderen.

woning-te-koop-meeuwen

Appartementen te koop Meeuwen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas + 2110 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Meeuwen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 – 122 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1040 kuub gas en +/- 2760 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Meeuwen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 – 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh elektra en 1210 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Meeuwen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 kWh elektriciteit & 1390 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 & 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4230 elektra (kWh) + 1870 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Meeuwen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Meeuwen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering in orde te maken. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Meeuwen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Meeuwen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Meeuwen geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 & €3.250. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Meeuwen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Meeuwen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Meeuwen

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Meeuwen en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Meeuwen kopen?

In de buurt van de gemeente Altena zijn er 22.587 woonhuizen. Hierbij spreken we van 19.969 (68,6%) koophuizen en 2.618 (31,1%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €271.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €357.769. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Meeuwen. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Meeuwen?

Een huis in Altena kent een gem. verbruik van 1340 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3260 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (760 m3 aan gas en 2110 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1870 kuub gas p/jaar en 4230 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Meeuwen passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Meeuwen?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 55.967 personen in 22.357 verschillende gezinnen. Dat betreffen 6.066 eenpersoonshuishoudens, 7.412 gezinnen zonder kinderen en 8.879 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,47 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Meeuwen?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Meeuwen laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4268.

Plaats een reactie