Woning kopen Nes

Jouw volgende woning kopen in Nes? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. Op korte afstand bestaan er veel dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 1.753 huizen (67,8% koopwoning, 30,9% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €345.157. Op Woningassistent.nl bekijk je het beschikbare woningaanbod in Nes, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €253.000, de gemiddelde woningprijs is €345.157.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, restaurants, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteAmeland
PlaatsNes
Postcode9163
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)3.716
Aantal huishoudens1.732
Aantal huishoudens met kinderen510
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen1.753
Aantal koopwoningen1.398
Aantal huurwoningen355
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€253.000
Gemiddelde verkoopprijs€345.157
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Nes maart 2024

In het schema hierna vind je de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, ligging, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energieprestaties of aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Buren, Blije, Ballum, Hollum of Bornwird.

woning-te-koop-nes

Een appartement kopen in Nes

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 103 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 1250 m3 gas en daarbij 2580 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Nes

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 en 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1110 kuub gas en +/- 2350 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Nes is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2860 kWh elektriciteit + 1420 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Nes

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2860 kWh stroom en 1290 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 elektra (kWh) + 1850 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Nes

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra het duidelijk is wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Nes Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Nes

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Nes en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Nes geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 – €3.200. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Nes.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nes. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Nes

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Nes en net daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Nes kopen?

In de hele gemeente Ameland registreren wij 1.753 woonobjecten. Dit zijn 1.398 (67,8%) koophuizen en 355 (30,9%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 142 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €253.000 en de gem. verkoopprijs is €345.157. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nes. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nes?

Een woonhuis in Ameland heeft een verbruik van gemiddeld 1570 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3100 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (1250 m3 gas en 2580 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1850 m3 gas en 3460 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Nes passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Nes?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 3.716 personen in 1.732 verschillende gezinnen. Er wonen 674 eenpersoonshuishoudens, 548 gezinnen zonder kinderen en 510 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,13 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nes?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Nes realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.ameland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9163.

Plaats een reactie