Woning kopen Blije

Snel een woning kopen in Blije? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt zijn er meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook vind je in de directe omgeving een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 20.690 huizen (66,4% koophuis, 33% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €253.816. Op dit huizenportaal bieden wij het laatste woningaanbod in Blije, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde woningprijs is €253.816.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, restaurants, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsBlije
Postcode9171
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Blije maart 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als duurzaamheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Ferwert, Hegebeintum, Buren, Nes en Ballum.

woning-te-koop-blije

Aanbod appartement kopen in Blije

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en tevens 1770 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Blije

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 en 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas & 2140 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Blije is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2230 kWh elektra en 1290 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Blije

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2430 kWh stroom + 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 – 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 elektra (kWh) & 1740 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Blije

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je weet wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Blije Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Blije

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie specialisten en makelaars in Blije en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Blije geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 en €2.650. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Blije.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Blije. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Blije

In maart 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Blije en in de buurt. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Blije kopen?

In deze gemeente Noardeast-Fryslân zijn er ruim 20.690 woonobjecten. Er zijn 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €172.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €253.816. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Blije. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Blije?

Een huishouden in Noardeast-Fryslân kent een gem. verbruik van 1420 m3 gas voor verwarming en warm water en 2640 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 1770 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1740 kuub gas en 3280 electriciteit (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Blije passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Blije?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 45.228 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.440 gezinnen. Er wonen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,29 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Blije?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Blije plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9171.

Plaats een reactie