Woning kopen Buren

Plannen om een woning te kopen in Buren? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In de nabije omgeving vind je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop is er vlakbij een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 1.753 woningen (67,8% koop, 30,9% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €345.157. Op deze informatieve website ontdek je het actuele woningaanbod in Buren, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €253.000, de gemiddelde woningprijs is €345.157.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteAmeland
PlaatsBuren
Postcode9164
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)3.716
Aantal huishoudens1.732
Aantal huishoudens met kinderen510
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen1.753
Aantal koopwoningen1.398
Aantal huurwoningen355
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€253.000
Gemiddelde verkoopprijs€345.157
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Buren maart 2024

In onderstaande weergave vind je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtypeen relevante factoren als isolatie en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Blije, Ferwert, Nes, Ballum en Hollum.

woning-te-koop-buren

Een appartement kopen in Buren

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 1250 m3 gas en tevens 2580 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Buren

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 109 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1110 kuub gas en +/- 2350 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Buren is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2860 kWh elektra + 1420 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Buren

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2860 kWh stroom + 1290 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3460 stroom (kWh) & 1850 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Buren

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Buren Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te ronden. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Buren

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Buren en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Buren geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 – €3.200. In de lijst hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Buren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Buren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Buren

In maart 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Buren en omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Buren kopen?

In de buurt van de gemeente Ameland vind je ongeveer 1.753 woonhuizen. Er zijn 1.398 (67,8%) koophuizen en 355 (30,9%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 142 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €253.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €345.157. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Buren. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Buren?

Een woonobject in Ameland heeft een verbruik van gemiddeld 1570 kuub aardgas en 3100 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (1250 m3 gas voor verwarming en warm water en 2580 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1850 m3 per jaar aan gas en 3460 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Buren passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Buren?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 3.716 inwoners in 1.732 gezinnen. Dat betreffen 674 eenpersoonshuishoudens, 548 huishoudens zonder kinderen en 510 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,13 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Buren?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Buren zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.ameland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9164.

Plaats een reactie