Woning kopen Bornwird

Snel een woning kopen in Bornwird? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving zijn er verschillende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 20.690 huizen (66,4% koop, 33% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €253.816. Op dit woningportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Bornwird, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde woningprijs is €253.816.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsBornwird
Postcode9156
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Bornwird juli 2024

Bijgaand verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Kies op basis van woningtype, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen relevante factoren als energieneutraal en parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Hollum, Ballum, Raard, Foudgum of Brantgum.

woning-te-koop-bornwird

Appartement kopen in Bornwird

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas en +/- 1770 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Bornwird

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 119 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en doorgaans 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bornwird is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 99 m2 – 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2230 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Bornwird

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 – 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2430 kWh elektriciteit + 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 – 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3280 elektra (kWh) & 1740 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Bornwird

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Bornwird Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding komt tot stand door de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop te bevestigen. D.m.v. woningwaarde, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Bornwird

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder vind je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Bornwird en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Bornwird helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 en €2.700. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Bornwird.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bornwird. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Bornwird

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Bornwird en omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Bornwird kopen?

In de hele gemeente Noardeast-Fryslân vinden we circa 20.690 woonhuizen. Dit zijn 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €172.000 en de gem. marktprijs is €253.816. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bornwird. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Bornwird?

Een woonhuis in Noardeast-Fryslân kent een gem. verbruik van 1420 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2640 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 1770 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1740 kuub gas en 3280 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Bornwird passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Bornwird?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 45.228 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.440 verschillende huishoudens. Er wonen 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 families zonder kinderen en 6.901 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Bornwird?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Bornwird plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 9156.

Plaats een reactie