Woning kopen Hoogland

Alles weten over woning kopen in Hoogland? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Utrecht. In en rondom deze plek zijn er voldoende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder kan je hier genieten van een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 68.809 woningen (58,4% koopwoning, 41,3% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €416.892. Op Woningassistent.nl check je het nieuwe woningaanbod in Hoogland, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Utrecht.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €305.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €416.892.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteAmersfoort
PlaatsHoogland
Postcode3828
Netnummer033 (+3133)
Inwoners (gemeente)157.276
Aantal huishoudens69.226
Aantal huishoudens met kinderen25.521
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen68.809
Aantal koopwoningen43.357
Aantal huurwoningen25.452
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€305.000
Gemiddelde verkoopprijs€416.892
Gemiddeld gasverbruik1010 m3
Gemiddeld stroomverbruik2650 kWh

Woningaanbod Hoogland juni 2024

In deze lijst vind je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek op woningtype, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen relevante factoren als duurzaamheid of mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Hooglanderveen, Stoutenburg, De Glind, Achterveld of Zwartebroek.

woning-te-koop-hoogland

Een appartement kopen in Hoogland

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 730 m3 gas + 1960 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Hoogland

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 & 106 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 990 kuub gas & 2810 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hoogland is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 127 m2.
 • Schatting: er wordt 2950 kWh stroom + 1220 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hoogland

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3750 kWh elektriciteit en 1590 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 4730 elektriciteit (kWh) en 2100 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Hoogland

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Hoogland Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Hoogland

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Hoogland en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Hoogland geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 en €2.850. In de lijst hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Hoogland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoogland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Hoogland

In juni 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Hoogland en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Hoogland kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Amersfoort zijn er ruim 68.809 woonhuizen. Het gaat om 43.357 (58,4%) koophuizen en 25.452 (41,3%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 112 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €305.000 en de gem. marktprijs is €416.892. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoogland. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hoogland?

Een huishouden in Amersfoort gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1010 m3 gas voor verwarming en warm water en 2650 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (730 m3 gas voor verwarming en warm water en 1960 kWh elektra. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (2100 m3 per jaar aan gas en 4730 kWh electriciteit). Veel bezitters van huizen te koop in Hoogland passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Hoogland?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 157.276 mensen in 69.226 verschillende huishoudens. Dit zijn 25.429 eenpersoonshuishoudens, 18.276 families zonder kinderen en 25.521 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,24 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Hoogland?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Hoogland bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.amersfoort.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3828.

Plaats een reactie