Woning kopen Achterveld

Jouw volgende woning kopen in Achterveld? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de regio vind je meerdere voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.146 huizen (67,6% koop, 32,2% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €451.336. Op dit woningportaal check je het recente woningaanbod in Achterveld, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €314.000, de doorsnee verkoopprijs is €451.336.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBarneveld
PlaatsAchterveld
Postcode3792
Netnummer0342 (+31342)
Inwoners (gemeente)59.082
Aantal huishoudens22.392
Aantal huishoudens met kinderen9.333
Gemiddelde huishoudensgrootte2,61
Aantal woningen23.146
Aantal koopwoningen18.132
Aantal huurwoningen5.014
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€314.000
Gemiddelde verkoopprijs€451.336
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3160 kWh

Woningaanbod Achterveld mei 2024

In deze lijst bieden we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek op bouwjaar, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen extra details als zuinigheid & mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook woningen die te koop staan in De Glind, Hoogland, Zwartebroek, Terschuur of Voorthuizen.

woning-te-koop-achterveld

Appartement kopen in Achterveld

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas + 2020 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Achterveld

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 117 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1040 kuub gas en daarbij 2820 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Achterveld is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3110 kWh elektra + 1270 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Achterveld

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 & 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3690 kWh elektriciteit + 1550 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4550 elektriciteit (kWh) & 2080 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Achterveld

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Achterveld zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te ronden. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Achterveld

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Achterveld en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Achterveld geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 – €3.100. In de lijst hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Achterveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Achterveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Achterveld

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Achterveld en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Achterveld kopen?

In de buurt van de gemeente Barneveld registreren wij 23.146 woonhuizen. Er zijn 18.132 (67,6%) koophuizen en 5.014 (32,2%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 126 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €314.000 en de gem. marktprijs is €451.336. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Achterveld. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Achterveld?

Een woonobject in Barneveld gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 per jaar aan gas en 3160 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2020 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2080 kuub gas p/jaar en 4550 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Achterveld passen duurzame producten zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Achterveld?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 59.082 personen in 22.392 verschillende gezinnen. Er wonen 6.318 eenpersoonshuishoudens, 6.741 gezinnen zonder kinderen en 9.333 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,61 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Achterveld?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Achterveld realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.barneveld.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 3790, 3792.

Plaats een reactie