Woning kopen Hooglanderveen

Een woning kopen in Hooglanderveen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Utrecht. Op korte afstand zijn er diverse faciliteiten als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop is er vlakbij een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 68.809 woningen (58,4% koopwoning, 41,3% huurhuizen). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €416.892. Op dit woningplatform vind je het actuele woningaanbod in Hooglanderveen, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Utrecht.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €305.000, de gemiddelde verkoopprijs is €416.892.
 • In de regio vind je volop opties zoals restaurants, scholen, winkels, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteAmersfoort
PlaatsHooglanderveen
Postcode3829
Netnummer033 (+3133)
Inwoners (gemeente)157.276
Aantal huishoudens69.226
Aantal huishoudens met kinderen25.521
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen68.809
Aantal koopwoningen43.357
Aantal huurwoningen25.452
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€305.000
Gemiddelde verkoopprijs€416.892
Gemiddeld gasverbruik1010 m3
Gemiddeld stroomverbruik2650 kWh

Woningaanbod Hooglanderveen mei 2024

Met onze huizenzoeker tref je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieneutraal of parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Stoutenburg, Stoutenburg Noord, Hoogland, De Glind of Achterveld.

woning-te-koop-hooglanderveen

Appartementen te koop Hooglanderveen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 & 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 730 m3 gas en +/- 1960 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Hooglanderveen

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 117 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 990 kuub gas en daarbij 2810 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Hooglanderveen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2950 kWh stroom + 1220 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hooglanderveen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3750 kWh elektriciteit en 1590 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 en 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4730 elektra (kWh) en 2100 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Hooglanderveen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Hooglanderveen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Hooglanderveen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Hooglanderveen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Hooglanderveen geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 en €3.300. In de volgende weergave tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Hooglanderveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hooglanderveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Hooglanderveen

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Hooglanderveen en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Hooglanderveen kopen?

In en rondom de gemeente Amersfoort zijn er ruim 68.809 huizen. Het gaat om 43.357 (58,4%) koopwoningen en 25.452 (41,3%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 112 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €305.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €416.892. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hooglanderveen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hooglanderveen?

Een woonobject in Amersfoort verbruikt qua energie gem. zo’n 1010 m3 gas en 2650 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (730 kuub aardgas en 1960 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2100 kuub gas en 4730 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Hooglanderveen passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Hooglanderveen?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 157.276 inwoners in 69.226 gezinnen. Het gaat om 25.429 eenpersoonshuishoudens, 18.276 families zonder kinderen en 25.521 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,24 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Hooglanderveen?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Hooglanderveen zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.amersfoort.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 3819, 3829.

Plaats een reactie