Woning kopen De Glind

Van plan om een woning te kopen in De Glind? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je uiteenlopende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens ontdek je hier een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 23.146 woningen (67,6% koop, 32,2% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €451.336. Op dit woningplatform check je het laatste woningaanbod in De Glind, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €314.000, de gemiddelde transactieprijs is €451.336.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBarneveld
PlaatsDe Glind
Postcode3794
Netnummer0342 (+31342)
Inwoners (gemeente)59.082
Aantal huishoudens22.392
Aantal huishoudens met kinderen9.333
Gemiddelde huishoudensgrootte2,61
Aantal woningen23.146
Aantal koopwoningen18.132
Aantal huurwoningen5.014
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€314.000
Gemiddelde verkoopprijs€451.336
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3160 kWh

Woningaanbod De Glind juni 2024

In het schema hierna maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op ligging, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakteen additionele aspecten als energieprestaties of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Hoogland, Hooglanderveen, Achterveld, Zwartebroek & Terschuur.

woning-te-koop-de-glind

Appartementen te koop De Glind

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 & 92 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas en gem. 2020 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen De Glind

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 en 113 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas en tevens 2820 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in De Glind is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 & 113 m2.
 • Schatting: er wordt 3110 kWh stroom + 1270 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen De Glind

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3690 kWh elektra + 1550 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 en 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4550 stroom (kWh) en 2080 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in De Glind

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in De Glind Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod komt tot stand door de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. A.d.h.v. aankoopsom, kosten koper (k.k.), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in De Glind

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in De Glind en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in De Glind helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 – €2.700. In onderstaande lijst vind je adressen van financieel adviseurs in De Glind.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Glind. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in De Glind

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in De Glind en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in De Glind kopen?

In de gemeente Barneveld vind je ongeveer 23.146 woningen. Het gaat om 18.132 (67,6%) koophuizen en 5.014 (32,2%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 126 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €314.000 en de gem. marktprijs is €451.336. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in De Glind. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in De Glind?

Een woonobject in Barneveld verbruikt gemiddeld 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 3160 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2020 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (2080 kuub gas p/jaar en 4550 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in De Glind passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in De Glind?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 59.082 inwoners in 22.392 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.318 eenpersoonshuishoudens, 6.741 families zonder kinderen en 9.333 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,61 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in De Glind?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in De Glind bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.barneveld.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 3794.

Plaats een reactie