Woning kopen Stoutenburg

Wil je een woning kopen in Stoutenburg? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Utrecht. In de nabije buurt bestaan er veel faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien vind je hier een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 13.229 woningen (70,7% koopwoning, 29,3% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €434.561. Op dit huizenportaal bekijk je het woningaanbod in Stoutenburg, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Utrecht.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €337.000, de gemiddelde transactieprijs is €434.561.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteLeusden
PlaatsStoutenburg
Postcode3835
Netnummer033 (+3133)
Inwoners (gemeente)30.401
Aantal huishoudens13.040
Aantal huishoudens met kinderen4.764
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen13.229
Aantal koopwoningen10.668
Aantal huurwoningen2.561
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€434.561
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Stoutenburg mei 2024

Bijgaand bieden we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als duurzaamheid & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Stoutenburg Noord, Hierden, Hooglanderveen, Hoogland & De Glind.

woning-te-koop-stoutenburg

Appartement kopen in Stoutenburg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 700 m3 gas en daarbij 2050 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Stoutenburg

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1120 kuub gas & 2910 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Stoutenburg is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 86 m2 en 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektriciteit & 1300 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Stoutenburg

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 125 m2 & 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3440 kWh stroom en 1530 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4380 elektriciteit (kWh) & 2030 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Stoutenburg

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Stoutenburg Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. D.m.v. aankoopsom, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Stoutenburg

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Stoutenburg en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Stoutenburg helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 – €3.300. In de opsomming hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Stoutenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stoutenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Stoutenburg

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Stoutenburg en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Stoutenburg kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Leusden registreren wij 13.229 woonobjecten. Het gaat daarbij om 10.668 (70,7%) koophuizen en 2.561 (29,3%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 127 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €337.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €434.561. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stoutenburg. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Stoutenburg?

Een woonobject in Leusden verbruikt qua energie gem. zo’n 1210 kuub gas en 2970 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (700 m3 gas en 2050 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2030 m3 aan gas en 4380 electriciteit (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Stoutenburg passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Stoutenburg?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 30.401 inwoners in 13.040 verschillende gezinnen. Het betreft 3.967 eenpersoonshuishoudens, 4.309 gezinnen zonder kinderen en 4.764 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,3 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Stoutenburg?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Stoutenburg zetten. Informeer bij de gemeente (www.leusden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 3835.

Plaats een reactie