Woning kopen Zwartebroek

Alles weten over woning kopen in Zwartebroek? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens geniet je hier ook van een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.146 woningen (67,6% koopwoning, 32,2% huurhuis). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €451.336. Op deze pagina bieden wij het recente woningaanbod in Zwartebroek, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €314.000, de gemiddelde verkoopprijs is €451.336.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBarneveld
PlaatsZwartebroek
Postcode3785
Netnummer0342 (+31342)
Inwoners (gemeente)59.082
Aantal huishoudens22.392
Aantal huishoudens met kinderen9.333
Gemiddelde huishoudensgrootte2,61
Aantal woningen23.146
Aantal koopwoningen18.132
Aantal huurwoningen5.014
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€314.000
Gemiddelde verkoopprijs€451.336
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3160 kWh

Woningaanbod Zwartebroek juni 2024

In onderstaande weergave tref je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, aantal kamers, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het huizenaanbod in Achterveld, De Glind, Terschuur, Voorthuizen en Stroe.

woning-te-koop-zwartebroek

Aanbod appartement kopen in Zwartebroek

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas & 2020 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Zwartebroek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 & 113 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1040 kuub gas en +/- 2820 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Zwartebroek is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 & 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 kWh stroom & 1270 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Zwartebroek

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3690 kWh elektriciteit + 1550 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 en 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4550 elektra (kWh) en 2080 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Zwartebroek

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Zwartebroek Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. Gebaseerd op woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Zwartebroek

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder vind je adressen van taxatie experts en makelaars in Zwartebroek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Zwartebroek geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 – €2.500. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Zwartebroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwartebroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Zwartebroek

In juni 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Zwartebroek en omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in Zwartebroek kopen?

In de hele gemeente Barneveld registreren wij 23.146 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 18.132 (67,6%) koophuizen en 5.014 (32,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 126 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €314.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €451.336. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwartebroek. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Zwartebroek?

Een huis in Barneveld gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 per jaar aan gas en 3160 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 m3 per jaar aan gas en 2020 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2080 kuub gas en 4550 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Zwartebroek passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Zwartebroek?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 59.082 personen in 22.392 verschillende gezinnen. Er wonen 6.318 eenpersoonshuishoudens, 6.741 huishoudens zonder kinderen en 9.333 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,61 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Zwartebroek?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Zwartebroek laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.barneveld.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3785.

Plaats een reactie