Woning kopen Stoutenburg Noord

Een woning kopen in Stoutenburg Noord? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Utrecht. In de buurt vind je meerdere dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder kan je hier genieten van een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 68.809 huizen (58,4% koop, 41,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €416.892. Op dit huizenplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Stoutenburg Noord, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Utrecht.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €305.000, de gemiddelde woningprijs is €416.892.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteAmersfoort
PlaatsStoutenburg Noord
Postcode3836
Netnummer033 (+3133)
Inwoners (gemeente)157.276
Aantal huishoudens69.226
Aantal huishoudens met kinderen25.521
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen68.809
Aantal koopwoningen43.357
Aantal huurwoningen25.452
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€305.000
Gemiddelde verkoopprijs€416.892
Gemiddeld gasverbruik1010 m3
Gemiddeld stroomverbruik2650 kWh

Woningaanbod Stoutenburg Noord mei 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als duurzaamheid of en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Hierden, Nijkerkerveen, Stoutenburg, Hooglanderveen en Hoogland.

woning-te-koop-stoutenburg-noord

Eigen appartement kopen in Stoutenburg Noord

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 730 m3 gas en +/- 1960 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Stoutenburg Noord

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 & 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 990 kuub gas en +/- 2810 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Stoutenburg Noord is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 en 126 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2950 kWh elektra + 1220 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Stoutenburg Noord

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3750 kWh stroom en 1590 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4730 elektra (kWh) + 2100 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Stoutenburg Noord

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Stoutenburg Noord Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod zal afhangen van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Op basis van het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Stoutenburg Noord

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Stoutenburg Noord en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Stoutenburg Noord helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 en €2.500. In onderstaande lijst verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Stoutenburg Noord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stoutenburg Noord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Stoutenburg Noord

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Stoutenburg Noord en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Stoutenburg Noord kopen?

In de buurt van de gemeente Amersfoort zijn er 68.809 woonhuizen. Er zijn 43.357 (58,4%) koopwoningen en 25.452 (41,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 112 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €305.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €416.892. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stoutenburg Noord. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Stoutenburg Noord?

Een woonobject in Amersfoort kent een gem. verbruik van 1010 kuub gas en 2650 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (730 m3 gas voor verwarming en warm water en 1960 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2100 kuub gas en 4730 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Stoutenburg Noord passen duurzame oplossingen als dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Stoutenburg Noord?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 157.276 mensen in 69.226 gezinnen. Wat meer specifiek: 25.429 eenpersoonshuishoudens, 18.276 gezinnen zonder kinderen en 25.521 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,24 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Stoutenburg Noord?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Stoutenburg Noord zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.amersfoort.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 3836.

Plaats een reactie