Woning kopen Nijkerkerveen

Een woning kopen in Nijkerkerveen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de buurt heb je veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 17.349 woningen (69,9% koop, 30% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €426.642. Op dit huizenplatform check je het beschikbare woningaanbod in Nijkerkerveen, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €329.000, de gemiddelde prijs van een woning is €426.642.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals kinderopvang, sportclubs, scholen, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNijkerk
PlaatsNijkerkerveen
Postcode3871
Netnummer033 (+3133)
Inwoners (gemeente)43.171
Aantal huishoudens17.448
Aantal huishoudens met kinderen7.017
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen17.349
Aantal koopwoningen14.366
Aantal huurwoningen2.983
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€426.642
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Nijkerkerveen mei 2024

In het schema hierna maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren meer onderwerpen zoals isolatie & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Hoevelaken, Garderen, Hierden, Stoutenburg Noord en Stoutenburg.

woning-te-koop-nijkerkerveen

Appartement kopen in Nijkerkerveen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas en +/- 1940 kWh stroom.

Rijtjeshuis Nijkerkerveen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 en 118 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en tevens 2840 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Nijkerkerveen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3070 kWh stroom en 1270 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Nijkerkerveen

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 – 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3530 kWh elektriciteit & 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4580 elektra (kWh) & 1970 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Nijkerkerveen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Nijkerkerveen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning rond te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Nijkerkerveen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Nijkerkerveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nijkerkerveen geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 – €2.850. In onderstaande lijst tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Nijkerkerveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijkerkerveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Nijkerkerveen

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nijkerkerveen en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Nijkerkerveen kopen?

In de buurt van de gemeente Nijkerk vind je ongeveer 17.349 woonhuizen. Het gaat om 14.366 (69,9%) koophuizen en 2.983 (30%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 130 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €329.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €426.642. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijkerkerveen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nijkerkerveen?

Een woonobject in Nijkerk gebruikt gemiddeld 1250 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 1940 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1970 kuub gas p/jaar en 4580 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Nijkerkerveen passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Nijkerkerveen?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 43.171 mensen die we kunnen onderverdelen in 17.448 huishoudens. Dat betreffen 4.976 eenpersoonshuishoudens, 5.455 families zonder kinderen en 7.017 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,45 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nijkerkerveen?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nijkerkerveen bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.nijkerk.eu/) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 3864, 3871.

Plaats een reactie