Woning kopen Hierden

Ga je een woning kopen in Hierden? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij is er vlakbij een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 20.677 huizen (59,1% koop, 40,2% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €369.508. Op dit woningplatform vind je het huidige woningaanbod in Hierden, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €272.000, de gemiddelde verkoopprijs is €369.508.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, scholen, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteHarderwijk
PlaatsHierden
Postcode3849
Netnummer0341 (+31341)
Inwoners (gemeente)48.414
Aantal huishoudens20.531
Aantal huishoudens met kinderen7.718
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen20.677
Aantal koopwoningen14.157
Aantal huurwoningen6.520
Gemiddelde woonoppervlakte116 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€369.508
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Hierden mei 2024

Bijgaand check je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, liggingen andere eigenschappen zoals zuinigheid en en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Nijkerkerveen, Hoevelaken, Stoutenburg Noord, Stoutenburg of Hooglanderveen.

woning-te-koop-hierden

Aanbod appartement kopen in Hierden

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 750 m3 gas + 2010 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hierden

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 – 109 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1100 kuub gas en 2810 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Hierden is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3010 kWh stroom + 1290 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Hierden

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 & 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 3380 kWh stroom en 1440 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 4400 stroom (kWh) en 2020 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Hierden

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Hierden Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Aan de hand van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hierden

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Hierden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Hierden geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 – €3.300. In de tabel hieronder vind je adressen van financieel adviseurs in Hierden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hierden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Hierden

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Hierden en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hierden kopen?

In de gemeente Harderwijk vind je ongeveer 20.677 woonhuizen. Het gaat om 14.157 (59,1%) koophuizen en 6.520 (40,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 116 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €272.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €369.508. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hierden. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hierden?

Een woonhuis in Harderwijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1120 kuub gas en 2760 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (750 kuub aardgas en 2010 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2020 m3 gas voor verwarming en warm water en 4400 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Hierden passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Hierden?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 48.414 mensen die we kunnen onderverdelen in 20.531 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.781 eenpersoonshuishoudens, 6.032 gezinnen zonder kinderen en 7.718 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Hierden?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hierden laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.harderwijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3849.

Plaats een reactie