Woning kopen Amstelveen

Een woning kopen in Amstelveen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien ontdek je hier mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 42.251 huizen (46,8% koop, 52,9% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €625.658. Op deze informatieve website bieden wij het huidige woningaanbod in Amstelveen, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €418.000, de gemiddelde woningprijs is €625.658.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, restaurants, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteAmstelveen
Postcode1182
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)91.675
Aantal huishoudens43.485
Aantal huishoudens met kinderen14.685
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen42.251
Aantal koopwoningen20.625
Aantal huurwoningen21.626
Gemiddelde woonoppervlakte108 m2
Gemiddelde WOZ€418.000
Gemiddelde verkoopprijs€625.658
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Amstelveen mei 2024

In het schema hierna blader je door de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Selecteer op bouwjaar, woningtype, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen relevante factoren als woninglabel & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Ouder-Amstel, Hilversum, Waterland, Edam-Volendam & Landsmeer.

woning-te-koop-amstelveen

Aanbod appartement kopen in Amstelveen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 91 m2.
 • Het energiegebruik is circa 780 m3 gas en +/- 2100 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Amstelveen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 105 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1230 kuub gas & 3230 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Amstelveen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3420 kWh elektriciteit en 1470 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Amstelveen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4390 kWh elektriciteit + 1890 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 – 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4800 elektriciteit (kWh) & 2330 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Amstelveen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je weet wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Amstelveen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Amstelveen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Amstelveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Amstelveen geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 – €3.000. In de lijst hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Amstelveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Amstelveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Amstelveen

In mei 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Amstelveen en in de buurt. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Amstelveen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Amstelveen vind je ongeveer 42.251 woonobjecten. Het gaat om 20.625 (46,8%) koophuizen en 21.626 (52,9%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 108 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €418.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €625.658. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Amstelveen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Amstelveen?

Een huis in Amstelveen heeft een verbruik van gemiddeld 1070 kuub gas en 2740 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 2100 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (2330 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4800 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Amstelveen passen duurzame producten zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Amstelveen?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 91.675 mensen die we kunnen onderverdelen in 43.485 verschillende huishoudens. Het gaat om 18.685 eenpersoonshuishoudens, 10.115 families zonder kinderen en 14.685 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,09 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Amstelveen?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Amstelveen laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.amstelveen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1422, 1432.

Plaats een reactie