Woning kopen Ouder-Amstel

Jouw volgende woning kopen in Ouder-Amstel? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt heb je uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 6.301 woningen (54,9% koophuis, 44,9% huurwoningen). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €554.471. Op deze website vind je het laatste woningaanbod in Ouder-Amstel, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €435.000, de gemiddelde woningprijs is €554.471.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)14.026
Aantal huishoudens6.314
Aantal huishoudens met kinderen2.281
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen6.301
Aantal koopwoningen3.764
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€435.000
Gemiddelde verkoopprijs€554.471
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2880 kWh

Woningaanbod Ouder-Amstel juli 2024

Met onze woningzoeker tref je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoom verder in op bouwjaar, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, liggingen additionele aspecten als energieneutraal & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Hilversum, Wijdemeren, Amstelveen, Waterland en Edam-Volendam.

woning-te-koop-ouder-amstel

Appartementen te koop Ouder-Amstel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 970 m3 gas + 2080 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Ouder-Amstel

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1190 kuub gas en 3150 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Ouder-Amstel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3290 kWh elektriciteit + 1390 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ouder-Amstel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 en 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3870 kWh elektriciteit en 1590 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4720 elektriciteit (kWh) + 2110 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Ouder-Amstel

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius kan je woningen te koop in Ouder-Amstel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te ronden. Aan de hand van aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Ouder-Amstel

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Ouder-Amstel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Ouder-Amstel geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €2.600. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ouder-Amstel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ouder-Amstel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Ouder-Amstel

Deze maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Ouder-Amstel en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Ouder-Amstel kopen?

In en rondom de gemeente Ouder-Amstel bestaan er circa 6.301 huizen. Je vindt hier circa 3.764 (54,9%) koopwoningen en 2.537 (44,9%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 119 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €435.000 en de gem. verkoopprijs is €554.471. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ouder-Amstel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Ouder-Amstel?

Een woonobject in Ouder-Amstel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1210 kuub gas en 2880 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (970 kuub gas en 2080 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (2110 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4720 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Ouder-Amstel passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Ouder-Amstel?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 14.026 inwoners die we kunnen onderverdelen in 6.314 verschillende huishoudens. Er wonen 2.316 eenpersoonshuishoudens, 1.717 gezinnen zonder kinderen en 2.281 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,2 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Ouder-Amstel?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ouder-Amstel laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.ouder-amstel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1190, 1191.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie