Woning kopen Hilversum

Ga je een woning kopen in Hilversum? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek vind je veel faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder tref je hier een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 42.979 woningen (53,9% koophuis, 45,9% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €521.263. Op Woningassistent.nl check je het laatste woningaanbod in Hilversum, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Er is een mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde prijs van een woning is €521.263.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals scholen, sportclubs, kinderopvang, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHilversum
Postcode1217
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)90.831
Aantal huishoudens42.697
Aantal huishoudens met kinderen14.046
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen42.979
Aantal koopwoningen25.246
Aantal huurwoningen17.733
Gemiddelde woonoppervlakte107 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€521.263
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Hilversum juli 2024

In ons overzicht blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, liggingen additionele aspecten als CV-ketel of parkeeropties. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Wijdemeren, Blaricum, Ouder-Amstel, Amstelveen & Waterland.

woning-te-koop-hilversum

Studio of appartement kopen in Hilversum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 en 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 820 m3 gas & 1880 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Hilversum

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1230 kuub gas en tevens 2750 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Hilversum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3050 kWh stroom + 1570 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Hilversum

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3910 kWh stroom & 2030 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4950 elektra (kWh) en 2880 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Hilversum

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Hilversum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Hilversum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Hilversum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Hilversum geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 – €3.200. In de lijst hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Hilversum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hilversum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Hilversum

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Hilversum en in de buurt. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Hilversum kopen?

In de hele gemeente Hilversum zijn er ruim 42.979 woonhuizen. Dit zijn 25.246 (53,9%) koopwoningen en 17.733 (45,9%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 107 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €337.000 en de gem. verkoopprijs is €521.263. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hilversum. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hilversum?

Een huishouden in Hilversum kent een gem. verbruik van 1240 m3 gas voor verwarming en warm water en 2620 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (820 kuub aardgas en 1880 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (2880 m3 aan gas en 4950 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Hilversum passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Hilversum?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 90.831 inwoners die we kunnen onderverdelen in 42.697 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 17.714 eenpersoonshuishoudens, 10.937 families zonder kinderen en 14.046 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,1 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hilversum?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hilversum realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.hilversum.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1200, 1201, 1202, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1221, 1222, 1223, 1403.

Plaats een reactie