Woning kopen Klarenbeek

Plannen om een woning te kopen in Klarenbeek? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt vind je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 74.184 woningen (60,2% koophuis, 39,7% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €379.364. Op deze informatieve website ontdek je het woningaanbod in Klarenbeek, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €262.000, de gemiddelde verkoopprijs is €379.364.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteApeldoorn
PlaatsKlarenbeek
Postcode7381
Netnummer055 (+3155)
Inwoners (gemeente)163.818
Aantal huishoudens73.518
Aantal huishoudens met kinderen24.329
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen74.184
Aantal koopwoningen52.625
Aantal huurwoningen21.559
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.364
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Klarenbeek april 2024

In het schema hierna maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaaren additionele aspecten als CV-ketel & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Voorst, Wilp, Loenen, Lieren en Beekbergen.

woning-te-koop-klarenbeek

Eigen appartement kopen in Klarenbeek

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 97 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en 1980 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Klarenbeek

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1030 kuub gas en daarbij 2780 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Klarenbeek is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2870 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Klarenbeek

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 en 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3260 kWh elektriciteit & 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 – 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4010 stroom (kWh) en 2050 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Klarenbeek

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Klarenbeek Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te handelen. Door middel van het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Klarenbeek

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Klarenbeek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Klarenbeek geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 en €2.800. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Klarenbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Klarenbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Klarenbeek

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Klarenbeek en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Klarenbeek kopen?

In de hele gemeente Apeldoorn registreren wij 74.184 woningen. Er zijn 52.625 (60,2%) koophuizen en 21.559 (39,7%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 117 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €262.000 en de gem. marktprijs is €379.364. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Klarenbeek. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Klarenbeek?

Een huishouden in Apeldoorn gebruikt gemiddeld 1210 kuub aardgas en 2830 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 m3 gas en 1980 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2050 m3 per jaar aan gas en 4010 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Klarenbeek passen duurzame oplossingen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Klarenbeek?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 163.818 mensen in 73.518 verschillende gezinnen. Hier wonen 26.565 eenpersoonshuishoudens, 22.624 families zonder kinderen en 24.329 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,17 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Klarenbeek?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Klarenbeek realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.apeldoorn.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7380, 7381.

Plaats een reactie