Woning kopen Wilp

Ga je een woning kopen in Wilp? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de buurt bestaan er voldoende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 10.744 woningen (66,4% koop, 33,5% huur). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €410.863. Op Woningassistent.nl blader je door het beschikbare woningaanbod in Wilp, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €320.000, de doorsnee verkoopprijs is €410.863.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteVoorst
PlaatsWilp
Postcode7384
Netnummer0571 (+31571)
Inwoners (gemeente)24.552
Aantal huishoudens10.149
Aantal huishoudens met kinderen3.583
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.744
Aantal koopwoningen8.946
Aantal huurwoningen1.798
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€320.000
Gemiddelde verkoopprijs€410.863
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Wilp juli 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, liggingen meer onderwerpen zoals CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Twello, Teuge, Voorst, Klarenbeek en Loenen.

woning-te-koop-wilp

Appartementen te koop Wilp

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en doorgaans 2220 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Wilp

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 105 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1130 kuub gas en 2560 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Wilp is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2750 kWh elektra & 1260 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Wilp

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 – 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 3360 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4020 elektra (kWh) + 1950 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Wilp

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Wilp Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Door middel van woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Wilp

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie experts en makelaars in Wilp en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Wilp helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 & €2.850. In het schema hier check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Wilp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wilp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Wilp

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Wilp en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Wilp kopen?

In deze gemeente Voorst vind je ongeveer 10.744 woonobjecten. Je vindt hier circa 8.946 (66,4%) koopwoningen en 1.798 (33,5%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 146 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €320.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €410.863. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wilp. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wilp?

Een woonobject in Voorst kent een gem. verbruik van 1430 m3 per jaar aan gas en 3150 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 gas en 2220 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1950 kuub gas p/jaar en 4020 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Wilp passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Wilp?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 24.552 personen die we kunnen onderverdelen in 10.149 huishoudens. Het gaat om 2.795 eenpersoonshuishoudens, 3.771 huishoudens zonder kinderen en 3.583 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Wilp?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Wilp laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.voorst.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7384.

Plaats een reactie