Woning kopen Beekbergen

Jouw ideale woning kopen in Beekbergen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 74.184 huizen (60,2% koop, 39,7% huur). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €379.364. Op deze pagina tonen wij het beschikbare woningaanbod in Beekbergen, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €262.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €379.364.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals kinderopvang, sportclubs, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteApeldoorn
PlaatsBeekbergen
Postcode7361
Netnummer055 (+3155)
Inwoners (gemeente)163.818
Aantal huishoudens73.518
Aantal huishoudens met kinderen24.329
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen74.184
Aantal koopwoningen52.625
Aantal huurwoningen21.559
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.364
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Beekbergen juni 2024

In het schema hierna bieden we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtypeen relevante factoren als woninglabel & parkeeropties. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Lieren, Loenen, Hoenderloo, Radio Kootwijk & Hoog Soeren.

woning-te-koop-beekbergen

Eigen appartement kopen in Beekbergen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 100 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 800 m3 gas & 1980 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Beekbergen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 72 m2 – 114 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1030 kuub gas + 2780 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Beekbergen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Beekbergen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 & 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh elektriciteit en 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4010 elektriciteit (kWh) + 2050 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Beekbergen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Beekbergen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Beekbergen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel vind je adressen van taxateurs en makelaars in Beekbergen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Beekbergen geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 en €2.700. In het schema hier verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Beekbergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beekbergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Beekbergen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Beekbergen en daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Beekbergen kopen?

In de gemeente Apeldoorn registreren wij 74.184 woonhuizen. Het gaat om 52.625 (60,2%) koopwoningen en 21.559 (39,7%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 117 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €262.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €379.364. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Beekbergen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Beekbergen?

Een woning in Apeldoorn verbruikt gemiddeld 1210 kuub aardgas en 2830 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (800 kuub aardgas en 1980 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (2050 m3 gas voor verwarming en warm water en 4010 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Beekbergen passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Beekbergen?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 163.818 inwoners in 73.518 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 26.565 eenpersoonshuishoudens, 22.624 gezinnen zonder kinderen en 24.329 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,17 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Beekbergen?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Beekbergen realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.apeldoorn.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7360, 7361.

Plaats een reactie