Woning kopen Loenen

Jouw volgende woning kopen in Loenen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving bestaan er allerhande voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 74.184 huizen (60,2% koopwoning, 39,7% huurhuizen). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €379.364. Op dit huizenportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Loenen, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €262.000, de basis verkoopprijs is €379.364.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, winkels, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteApeldoorn
PlaatsLoenen
Postcode7371
Netnummer055 (+3155)
Inwoners (gemeente)163.818
Aantal huishoudens73.518
Aantal huishoudens met kinderen24.329
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen74.184
Aantal koopwoningen52.625
Aantal huurwoningen21.559
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.364
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Loenen juli 2024

Met onze huizenzoeker blader je door het actuele woningaanbod van juli 2024. Kies op basis van woningtype, aantal kamers, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel of parkeeropties. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Klarenbeek, Voorst, Lieren, Beekbergen of Hoenderloo.

woning-te-koop-loenen

Eigen appartement kopen in Loenen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 800 m3 gas en daarbij 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Loenen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 – 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1030 kuub gas en doorgaans 2780 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Loenen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2870 kWh stroom en 1220 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Loenen

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 & 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4010 elektra (kWh) en 2050 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Loenen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Loenen zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Aan de hand van aankoopsom, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Loenen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van taxateurs en makelaars in Loenen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Loenen geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 en €2.850. In de opsomming hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Loenen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Loenen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Loenen

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Loenen en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Loenen kopen?

In en rondom de gemeente Apeldoorn vinden we circa 74.184 huizen. Er zijn 52.625 (60,2%) koophuizen en 21.559 (39,7%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 117 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €262.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €379.364. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Loenen. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Loenen?

Een huis in Apeldoorn heeft een verbruik van gemiddeld 1210 kuub gas en 2830 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 m3 gas voor verwarming en warm water en 1980 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (2050 m3 aan gas en 4010 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Loenen passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Loenen?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 163.818 personen in 73.518 huishoudens. Het gaat om 26.565 eenpersoonshuishoudens, 22.624 gezinnen zonder kinderen en 24.329 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,17 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Loenen?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Loenen bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.apeldoorn.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7370, 7371.

Plaats een reactie