Woning kopen Lieren

Wil je een woning kopen in Lieren? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Verder kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 74.184 huizen (60,2% koop, 39,7% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €379.364. Op dit huizenportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Lieren, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €262.000, de gemiddelde prijs van een woning is €379.364.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteApeldoorn
PlaatsLieren
Postcode7364
Netnummer055 (+3155)
Inwoners (gemeente)163.818
Aantal huishoudens73.518
Aantal huishoudens met kinderen24.329
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen74.184
Aantal koopwoningen52.625
Aantal huurwoningen21.559
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.364
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Lieren juni 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, liggingen meer onderwerpen zoals duurzaamheid en aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Loenen, Klarenbeek, Beekbergen, Hoenderloo en Radio Kootwijk.

woning-te-koop-lieren

Appartement kopen in Lieren

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 – 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 800 m3 gas en +/- 1980 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Lieren

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 en 112 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1030 kuub gas en tevens 2780 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Lieren is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 – 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2870 kWh elektra & 1220 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Lieren

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 & 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh stroom + 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4010 stroom (kWh) + 2050 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Lieren

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Lieren Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Gebaseerd op woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Lieren

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Lieren en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Lieren geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 – €3.150. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Lieren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lieren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Lieren

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Lieren en omliggende plekken. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Lieren kopen?

In de gemeente Apeldoorn bestaan er circa 74.184 huizen. We maken onderscheid tussen 52.625 (60,2%) koopwoningen en 21.559 (39,7%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 117 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €262.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €379.364. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lieren. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Lieren?

Een woonobject in Apeldoorn verbruikt gemiddeld 1210 kuub gas en 2830 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (800 kuub gas en 1980 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (2050 m3 per jaar aan gas en 4010 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Lieren passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Lieren?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 163.818 inwoners in 73.518 huishoudens. Het gaat om 26.565 eenpersoonshuishoudens, 22.624 gezinnen zonder kinderen en 24.329 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,17 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Lieren?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Lieren bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.apeldoorn.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 7364.

Plaats een reactie