Woning kopen Voorst

Een woning kopen in Voorst? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de regio vind je allerhande dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 17.454 huizen (65,6% koopwoning, 34,3% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €309.702. Op dit woningportaal bieden wij het nieuwe woningaanbod in Voorst, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €216.000, de basis verkoopprijs is €309.702.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsVoorst
Postcode7383
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Voorst juli 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle huizen die te koop staan in juli 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energielabel of rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Wilp, Twello, Klarenbeek, Loenen & Lieren.

woning-te-koop-voorst

Een appartement kopen in Voorst

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 & 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 860 m3 gas + 2160 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Voorst

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 – 124 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas en tevens 2670 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Voorst is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2740 kWh stroom + 1190 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Voorst

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 & 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 3220 kWh stroom en 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 – 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4060 elektra (kWh) + 1910 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Voorst

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Voorst Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Voorst

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Voorst en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Voorst helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 – €2.700. In het schema hier verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Voorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Voorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Voorst

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Voorst en direct omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Voorst kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Oude IJsselstreek bestaan er circa 17.454 woningen. De verdeling is als volgt: 14.830 (65,6%) koophuizen en 2.624 (34,3%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €216.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €309.702. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Voorst. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Voorst?

Een woning in Oude IJsselstreek gebruikt gemiddeld 1350 m3 gas voor verwarming en warm water en 3080 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (860 m3 gas en 2160 kWh elektra. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 4060 kWh elektra). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Voorst passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Voorst?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 39.388 inwoners in 17.079 huishoudens. Het betreft 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 gezinnen zonder kinderen en 5.902 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,26 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Voorst?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Voorst plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7083, 7383.

Plaats een reactie