Woning kopen Hoenderloo

Alles weten over woning kopen in Hoenderloo? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de regio heb je toegang tot verschillende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 74.184 huizen (60,2% koopwoning, 39,7% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €379.364. Op dit woningplatform check je het woningaanbod in Hoenderloo, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €262.000, de basis verkoopprijs is €379.364.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteApeldoorn
PlaatsHoenderloo
Postcode7351
Netnummer055 (+3155)
Inwoners (gemeente)163.818
Aantal huishoudens73.518
Aantal huishoudens met kinderen24.329
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen74.184
Aantal koopwoningen52.625
Aantal huurwoningen21.559
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.364
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Hoenderloo april 2024

Met onze woningzoeker bekijk je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoom verder in op woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als duurzaamheid of aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Beekbergen, Lieren, Radio Kootwijk, Hoog Soeren of Wenum Wiesel.

woning-te-koop-hoenderloo

Een appartement kopen in Hoenderloo

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 800 m3 gas en daarbij 1980 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Hoenderloo

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 – 122 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1030 kuub gas en tevens 2780 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Hoenderloo is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 & 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2870 kWh stroom & 1220 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hoenderloo

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 & 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh stroom en 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4010 stroom (kWh) & 2050 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Hoenderloo

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Hoenderloo Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zal afhangen van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Hoenderloo

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Hoenderloo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Hoenderloo helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 – €2.750. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Hoenderloo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoenderloo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hoenderloo

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Hoenderloo en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hoenderloo kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Apeldoorn bestaan er circa 74.184 woningen. De verdeling is als volgt: 52.625 (60,2%) koophuizen en 21.559 (39,7%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 117 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €262.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €379.364. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoenderloo. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hoenderloo?

Een woonobject in Apeldoorn kent een gem. verbruik van 1210 kuub gas p/jaar en 2830 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 kuub gas en 1980 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (2050 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4010 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Hoenderloo passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Hoenderloo?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 163.818 mensen die we kunnen onderverdelen in 73.518 gezinnen. Wat meer specifiek: 26.565 eenpersoonshuishoudens, 22.624 families zonder kinderen en 24.329 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,17 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Hoenderloo?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Hoenderloo realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.apeldoorn.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7350, 7351.

Plaats een reactie