Woning kopen Radio Kootwijk

Een woning kopen in Radio Kootwijk? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving bestaan er voldoende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien vind je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 74.184 woningen (60,2% koopwoning, 39,7% huurwoningen). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €379.364. Op Woningassistent.nl ontdek je het recente woningaanbod in Radio Kootwijk, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €262.000, de gemiddelde prijs van een woning is €379.364.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals winkels, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteApeldoorn
PlaatsRadio Kootwijk
Postcode7348
Netnummer055 (+3155)
Inwoners (gemeente)163.818
Aantal huishoudens73.518
Aantal huishoudens met kinderen24.329
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen74.184
Aantal koopwoningen52.625
Aantal huurwoningen21.559
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.364
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Radio Kootwijk juni 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakteen additionele aspecten als isolatie of aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Hoenderloo, Beekbergen, Hoog Soeren, Wenum Wiesel en Ugchelen.

woning-te-koop-radio-kootwijk

Aanbod appartement kopen in Radio Kootwijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 800 m3 gas en daarbij 1980 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Radio Kootwijk

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 & 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1030 kuub gas en daarbij 2780 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Radio Kootwijk is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 en 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2870 kWh elektriciteit en 1220 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Radio Kootwijk

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 – 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh stroom en 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4010 elektriciteit (kWh) & 2050 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Radio Kootwijk

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Radio Kootwijk Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Radio Kootwijk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Radio Kootwijk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Radio Kootwijk geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 & €3.050. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Radio Kootwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Radio Kootwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Radio Kootwijk

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Radio Kootwijk en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Radio Kootwijk kopen?

In de buurt van de gemeente Apeldoorn vind je ongeveer 74.184 woningen. Dit zijn 52.625 (60,2%) koophuizen en 21.559 (39,7%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 117 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €262.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €379.364. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Radio Kootwijk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Radio Kootwijk?

Een woonhuis in Apeldoorn gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1210 m3 gas voor verwarming en warm water en 2830 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (800 m3 per jaar aan gas en 1980 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2050 m3 gas voor verwarming en warm water en 4010 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Radio Kootwijk passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Radio Kootwijk?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 163.818 mensen in 73.518 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 26.565 eenpersoonshuishoudens, 22.624 huishoudens zonder kinderen en 24.329 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,17 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Radio Kootwijk?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Radio Kootwijk zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.apeldoorn.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7348.

Plaats een reactie