Woning kopen Rhee

Een woning kopen in Rhee? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. In de buurt heb je meerdere voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast tref je hier een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 32.538 woningen (58,8% koop, 40,6% huurhuizen). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €301.082. Op dit woningportaal bieden wij het huidige woningaanbod in Rhee, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €195.000, de gemiddelde transactieprijs is €301.082.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, kinderopvang, scholen, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAssen
PlaatsRhee
Postcode9486
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)68.599
Aantal huishoudens31.371
Aantal huishoudens met kinderen10.182
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen32.538
Aantal koopwoningen22.966
Aantal huurwoningen9.572
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€195.000
Gemiddelde verkoopprijs€301.082
Gemiddeld gasverbruik1170 m3
Gemiddeld stroomverbruik2490 kWh

Woningaanbod Rhee april 2024

In ons overzicht tref je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijsen relevante factoren als verwarming of en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen die te koop staan in Ter Aard, Zeijerveen, Taarlo, Zeegse of Vries.

woning-te-koop-rhee

Een appartement kopen in Rhee

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 91 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en daarbij 1770 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Rhee

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 en 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1110 kuub gas + 2480 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Rhee is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 128 m2.
 • Schatting: er wordt 2620 kWh elektriciteit & 1270 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Rhee

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2980 kWh elektra + 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 – 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3670 stroom (kWh) & 1940 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Rhee

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je weet wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Rhee Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zal afhangen van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. het bod, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Rhee

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Rhee en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Rhee helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 – €2.950. In onderstaande lijst tref je gegevens van financieel adviseurs in Rhee.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rhee. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Rhee

In april 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Rhee en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Rhee kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Assen zijn er 32.538 woonobjecten. Het gaat om 22.966 (58,8%) koopwoningen en 9.572 (40,6%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 122 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €195.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €301.082. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rhee. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Rhee?

Een woonhuis in Assen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1170 m3 gas voor verwarming en warm water en 2490 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (770 m3 per jaar aan gas en 1770 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 kuub gas p/jaar en 3670 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Rhee passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Rhee?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 68.599 inwoners die we kunnen onderverdelen in 31.371 verschillende gezinnen. Dat betreffen 12.100 eenpersoonshuishoudens, 9.089 huishoudens zonder kinderen en 10.182 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,12 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Rhee?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Rhee laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.assen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9486.

Plaats een reactie