Woning kopen Zeijerveen

Plannen om een woning te kopen in Zeijerveen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In de regio vind je voldoende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook is er vlakbij een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 32.538 woningen (58,8% koop, 40,6% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €301.082. Op dit woningportaal tonen wij het beschikbare woningaanbod in Zeijerveen, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €195.000, de doorsnee verkoopprijs is €301.082.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAssen
PlaatsZeijerveen
Postcode9489
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)68.599
Aantal huishoudens31.371
Aantal huishoudens met kinderen10.182
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen32.538
Aantal koopwoningen22.966
Aantal huurwoningen9.572
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€195.000
Gemiddelde verkoopprijs€301.082
Gemiddeld gasverbruik1170 m3
Gemiddeld stroomverbruik2490 kWh

Woningaanbod Zeijerveen juni 2024

Bijgaand tref je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek op ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtypeen relevante factoren als verwarming of aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Zeijerveld, Zeijen, Ter Aard, Rhee & Taarlo.

woning-te-koop-zeijerveen

Studio of appartement kopen in Zeijerveen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en 1770 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Zeijerveen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1110 kuub gas en doorgaans 2480 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Zeijerveen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 – 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2620 kWh elektra & 1270 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Zeijerveen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 en 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2980 kWh stroom + 1430 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 3670 stroom (kWh) + 1940 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Zeijerveen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Zeijerveen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Zeijerveen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Zeijerveen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Zeijerveen geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €3.300. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Zeijerveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zeijerveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Zeijerveen

In juni 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Zeijerveen en daarbuiten. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Zeijerveen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Assen vinden we circa 32.538 huizen. We maken onderscheid tussen 22.966 (58,8%) koophuizen en 9.572 (40,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 122 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €195.000 en de gem. marktprijs is €301.082. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zeijerveen. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Zeijerveen?

Een woning in Assen verbruikt qua energie gem. zo’n 1170 m3 gas en 2490 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 aan gas en 1770 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1940 m3 aan gas en 3670 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Zeijerveen passen duurzame producten zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Zeijerveen?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 68.599 inwoners in 31.371 verschillende gezinnen. Dat betreffen 12.100 eenpersoonshuishoudens, 9.089 huishoudens zonder kinderen en 10.182 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,12 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Zeijerveen?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Zeijerveen bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.assen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 9489.

Plaats een reactie