Woning kopen Taarlo

Snel een woning kopen in Taarlo? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens tref je hier een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 14.596 huizen (76,5% koophuis, 23% huurhuis). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €411.599. Op deze informatieve website check je het beschikbare woningaanbod in Taarlo, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €288.000, de gemiddelde verkoopprijs is €411.599.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, scholen, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsTaarlo
Postcode9485
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)33.887
Aantal huishoudens14.306
Aantal huishoudens met kinderen5.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.596
Aantal koopwoningen12.892
Aantal huurwoningen1.704
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.599
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Taarlo juni 2024

In ons overzicht maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, woningtype, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als zuinigheid en rolstoelvriendelijk. Bel of mail de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Rhee, Ter Aard, Zeegse, Vries of Noordlaren.

woning-te-koop-taarlo

Studio of appartement kopen in Taarlo

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 940 m3 gas en daarbij 1980 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Taarlo

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 121 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1260 kuub gas en daarbij 2390 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Taarlo is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2470 kWh elektriciteit en 1400 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Taarlo

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2970 kWh stroom & 1520 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3620 elektriciteit (kWh) en 2020 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Taarlo

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Taarlo Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Aan de hand van aankoopsom, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Taarlo

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Taarlo en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Taarlo geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 en €2.950. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Taarlo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Taarlo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Taarlo

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Taarlo en daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Taarlo kopen?

In de gemeente Tynaarlo registreren wij 14.596 woningen. De verdeling is als volgt: 12.892 (76,5%) koopwoningen en 1.704 (23%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 144 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €288.000 en de gem. marktprijs is €411.599. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Taarlo. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Taarlo?

Een woonobject in Tynaarlo gebruikt gemiddeld 1570 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2930 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1980 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2020 kuub aardgas en 3620 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Taarlo passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Taarlo?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 33.887 mensen die we kunnen onderverdelen in 14.306 huishoudens. Dat betreffen 4.209 eenpersoonshuishoudens, 4.953 huishoudens zonder kinderen en 5.144 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,3 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Taarlo?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Taarlo realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.tynaarlo.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9485.

Plaats een reactie