Woning kopen Ter Aard

Jouw ideale woning kopen in Ter Aard? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. Op korte afstand zijn er allerhande faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder ontdek je hier een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 32.538 huizen (58,8% koophuis, 40,6% huurwoning). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €301.082. Op dit woningportaal bekijk je het woningaanbod in Ter Aard, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €195.000, de gemiddelde woningprijs is €301.082.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals winkels, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAssen
PlaatsTer Aard
Postcode9487
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)68.599
Aantal huishoudens31.371
Aantal huishoudens met kinderen10.182
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen32.538
Aantal koopwoningen22.966
Aantal huurwoningen9.572
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€195.000
Gemiddelde verkoopprijs€301.082
Gemiddeld gasverbruik1170 m3
Gemiddeld stroomverbruik2490 kWh

Woningaanbod Ter Aard maart 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Zoom verder in op vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel & aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het huizenaanbod in Zeijerveen, Zeijerveld, Rhee, Taarlo of Zeegse.

woning-te-koop-ter-aard

Appartement kopen in Ter Aard

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 – 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas + 1770 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Ter Aard

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 106 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas en doorgaans 2480 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Ter Aard is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 & 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2620 kWh elektriciteit + 1270 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Ter Aard

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 en 143 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2980 kWh elektriciteit + 1430 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3670 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Ter Aard

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Ter Aard zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen geld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Ter Aard

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van taxateurs en makelaars in Ter Aard en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Ter Aard helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 & €3.150. In de tabel hieronder vind je gegevens van financieel adviseurs in Ter Aard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ter Aard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Ter Aard

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Ter Aard en in de buurt. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Ter Aard kopen?

In de buurt van de gemeente Assen zijn er 32.538 woonobjecten. Het gaat om 22.966 (58,8%) koopwoningen en 9.572 (40,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 122 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €195.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €301.082. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ter Aard. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Ter Aard?

Een woonobject in Assen verbruikt qua energie gem. zo’n 1170 kuub gas en 2490 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 kuub gas p/jaar en 1770 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 m3 aan gas en 3670 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Ter Aard passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Ter Aard?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 68.599 personen die we kunnen onderverdelen in 31.371 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 12.100 eenpersoonshuishoudens, 9.089 gezinnen zonder kinderen en 10.182 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,12 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ter Aard?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ter Aard laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.assen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9487.

Plaats een reactie