Woning kopen Zeijerveld

Van plan om een woning te kopen in Zeijerveld? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt heb je diverse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast vind je hier een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 32.538 woningen (58,8% koophuis, 40,6% huurhuizen). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €301.082. Op dit woningportaal vind je het woningaanbod in Zeijerveld, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €195.000, de gemiddelde verkoopprijs is €301.082.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAssen
PlaatsZeijerveld
Postcode9491
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)68.599
Aantal huishoudens31.371
Aantal huishoudens met kinderen10.182
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen32.538
Aantal koopwoningen22.966
Aantal huurwoningen9.572
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€195.000
Gemiddelde verkoopprijs€301.082
Gemiddeld gasverbruik1170 m3
Gemiddeld stroomverbruik2490 kWh

Woningaanbod Zeijerveld februari 2024

Hieronder maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, ligging, bouwjaaren additionele aspecten als verwarming & parkeeropties. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Zeijen, Ubbena, Zeijerveen, Ter Aard of Rhee.

woning-te-koop-zeijerveld

Studio of appartement kopen in Zeijerveld

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas & 1770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Zeijerveld

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 & 122 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1110 kuub gas en +/- 2480 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Zeijerveld is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2620 kWh elektriciteit & 1270 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Zeijerveld

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 & 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2980 kWh elektra + 1430 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3670 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Zeijerveld

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Zeijerveld Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering te bevestigen. Aan de hand van het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Zeijerveld

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bekijk je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Zeijerveld en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Zeijerveld helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 & €3.200. In de lijst hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Zeijerveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zeijerveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Zeijerveld

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zeijerveld en daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Zeijerveld kopen?

In deze gemeente Assen bestaan er circa 32.538 huizen. Het gaat daarbij om 22.966 (58,8%) koophuizen en 9.572 (40,6%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 122 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €195.000 en de gem. verkoopprijs is €301.082. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zeijerveld. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Zeijerveld?

Een woonhuis in Assen verbruikt qua energie gem. zo’n 1170 m3 aan gas en 2490 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 per jaar aan gas en 1770 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3670 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Zeijerveld passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Zeijerveld?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 68.599 personen in 31.371 gezinnen. Er wonen 12.100 eenpersoonshuishoudens, 9.089 gezinnen zonder kinderen en 10.182 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,12 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Zeijerveld?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Zeijerveld zetten. Neem contact op met de gemeente (www.assen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9488, 9491.

Plaats een reactie