Woning kopen Zeijen

Alles weten over woning kopen in Zeijen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de regio zijn er verschillende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien tref je hier mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.596 huizen (76,5% koophuis, 23% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €411.599. Op Woningassistent.nl bekijk je het woningaanbod in Zeijen, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €288.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €411.599.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, scholen, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsZeijen
Postcode9491
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)33.887
Aantal huishoudens14.306
Aantal huishoudens met kinderen5.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.596
Aantal koopwoningen12.892
Aantal huurwoningen1.704
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.599
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Zeijen februari 2024

Onderstaand bieden we het actuele woningaanbod van februari 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel en parkeeropties. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Ubbena, De Punt, Zeijerveld, Zeijerveen of Ter Aard.

woning-te-koop-zeijen

Een appartement kopen in Zeijen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 940 m3 gas en gem. 1980 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Zeijen

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1260 kuub gas en 2390 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Zeijen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 & 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2470 kWh elektra & 1400 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Zeijen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 en 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2970 kWh stroom + 1520 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3620 stroom (kWh) + 2020 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Zeijen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Zeijen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Zeijen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bekijk je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Zeijen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Zeijen geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €3.150. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Zeijen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zeijen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Zeijen

Recent (februari 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Zeijen en direct omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Zeijen kopen?

In de hele gemeente Tynaarlo zijn er 14.596 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 12.892 (76,5%) koophuizen en 1.704 (23%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 144 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €288.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €411.599. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zeijen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zeijen?

Een woonobject in Tynaarlo gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1570 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2930 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1980 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (2020 kuub gas en 3620 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Zeijen passen duurzame oplossingen als dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Zeijen?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 33.887 mensen die we kunnen onderverdelen in 14.306 huishoudens. Dit zijn 4.209 eenpersoonshuishoudens, 4.953 families zonder kinderen en 5.144 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,3 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Zeijen?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Zeijen bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.tynaarlo.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9491.

Plaats een reactie