Woning kopen Ubbena

Jouw aanstaande woning kopen in Ubbena? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In de nabije buurt bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 32.538 woningen (58,8% koopwoning, 40,6% huurhuizen). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €301.082. Op Woningassistent.nl check je het laatste woningaanbod in Ubbena, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €195.000, de gemiddelde transactieprijs is €301.082.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAssen
PlaatsUbbena
Postcode9492
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)68.599
Aantal huishoudens31.371
Aantal huishoudens met kinderen10.182
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen32.538
Aantal koopwoningen22.966
Aantal huurwoningen9.572
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€195.000
Gemiddelde verkoopprijs€301.082
Gemiddeld gasverbruik1170 m3
Gemiddeld stroomverbruik2490 kWh

Woningaanbod Ubbena maart 2024

Onderstaand ontdek je alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Kies op basis van ligging, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamersen extra details als isolatie en mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in De Punt, Yde, Zeijen, Zeijerveld & Zeijerveen.

woning-te-koop-ubbena

Aanbod appartement kopen in Ubbena

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 770 m3 gas en +/- 1770 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Ubbena

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 & 125 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1110 kuub gas en +/- 2480 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Ubbena is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 – 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2620 kWh stroom & 1270 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Ubbena

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 – 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2980 kWh elektra + 1430 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 – 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3670 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Ubbena

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je woningen te koop in Ubbena Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Ubbena

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Ubbena en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Ubbena geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 & €3.300. In onderstaande lijst verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Ubbena.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ubbena. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Ubbena

In maart 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Ubbena en daarbuiten. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Ubbena kopen?

In de hele gemeente Assen bestaan er circa 32.538 woonhuizen. Er zijn 22.966 (58,8%) koophuizen en 9.572 (40,6%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 122 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €195.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €301.082. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ubbena. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Ubbena?

Een woonobject in Assen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1170 m3 per jaar aan gas en 2490 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 m3 aan gas en 1770 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1940 kuub gas en 3670 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Ubbena passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Ubbena?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 68.599 personen in 31.371 verschillende gezinnen. Dat betreffen 12.100 eenpersoonshuishoudens, 9.089 families zonder kinderen en 10.182 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,12 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Ubbena?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ubbena bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.assen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9492.

Plaats een reactie