Woning kopen Castelre

Snel een woning kopen in Castelre? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien ontdek je hier een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 2.916 huizen (69,7% koophuis, 27,8% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €366.251. Op deze website check je het actuele woningaanbod in Castelre, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €291.000, de gemiddelde woningprijs is €366.251.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, sportclubs, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
PlaatsCastelre
Postcode5114
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)6.859
Aantal huishoudens3.076
Aantal huishoudens met kinderen985
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen2.916
Aantal koopwoningen2.521
Aantal huurwoningen395
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€291.000
Gemiddelde verkoopprijs€366.251
Gemiddeld gasverbruik1530 m3
Gemiddeld stroomverbruik3440 kWh

Woningaanbod Castelre juni 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen andere woningeigenschappen als CV-ketel en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Rijen, Molenschot, Ulicoten, s Gravenmoer & Hulsel.

woning-te-koop-castelre

Studio of appartement kopen in Castelre

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 940 m3 gas & 2290 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Castelre

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 en 118 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1150 kuub gas en tevens 2740 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Castelre is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Castelre

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 & 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3220 kWh elektra en 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4370 stroom (kWh) & 2000 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Castelre

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Castelre Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te handelen. A.d.h.v. woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Castelre

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Castelre en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Castelre geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 en €2.800. In het schema hier verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Castelre.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Castelre. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Castelre

Deze maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Castelre en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Castelre kopen?

In de buurt van de gemeente Baarle-Nassau registreren wij 2.916 woonhuizen. Er zijn 2.521 (69,7%) koophuizen en 395 (27,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 158 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €291.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €366.251. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Castelre. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Castelre?

Een huis in Baarle-Nassau gebruikt gemiddeld 1530 m3 gas voor verwarming en warm water en 3440 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (940 m3 per jaar aan gas en 2290 kWh stroom. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2000 kuub gas p/jaar en 4370 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Castelre passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Castelre?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 6.859 inwoners die we kunnen onderverdelen in 3.076 verschillende huishoudens. Het gaat om 1.001 eenpersoonshuishoudens, 1.090 huishoudens zonder kinderen en 985 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Castelre?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Castelre plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.baarle-nassau.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 5114.

Plaats een reactie