Woning kopen Hulsel

Wil je een woning kopen in Hulsel? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt bestaan er verschillende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 5.523 woningen (77,8% koopwoning, 22,1% huur). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €402.421. Op dit woningplatform vind je het laatste woningaanbod in Hulsel, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde verkoopprijs is €402.421.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
PlaatsHulsel
Postcode5096
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)13.112
Aantal huishoudens5.491
Aantal huishoudens met kinderen2.006
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen5.523
Aantal koopwoningen4.895
Aantal huurwoningen628
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€402.421
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3600 kWh

Woningaanbod Hulsel juni 2024

In onderstaande weergave bieden we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Bel of mail de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in s Gravenmoer, Ulicoten, Hooge Mierde, Lage Mierde of Oost West en Middelbeers.

woning-te-koop-hulsel

Aanbod appartement kopen in Hulsel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en +/- 2330 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Hulsel

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 109 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1040 kuub gas & 3030 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Hulsel is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 116 m2.
 • Schatting: er wordt 3200 kWh stroom en 1230 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Hulsel

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 & 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3540 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4300 elektriciteit (kWh) + 1840 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Hulsel

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Hulsel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Hulsel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Hulsel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Hulsel geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 – €2.650. In de tabel hieronder bieden we adressen van financieel adviseurs in Hulsel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hulsel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Hulsel

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Hulsel en omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Hulsel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Reusel-De Mierden bestaan er circa 5.523 huizen. Je vindt hier circa 4.895 (77,8%) koophuizen en 628 (22,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 163 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €299.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €402.421. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hulsel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hulsel?

Een woning in Reusel-De Mierden heeft een verbruik van gemiddeld 1450 kuub gas p/jaar en 3600 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 aan gas en 2330 kWh stroom. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1840 kuub gas en 4300 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Hulsel passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Hulsel?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 13.112 inwoners in 5.491 huishoudens. Er wonen 1.551 eenpersoonshuishoudens, 1.934 gezinnen zonder kinderen en 2.006 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,37 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Hulsel?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hulsel laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.reuseldemierden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5096.

Plaats een reactie