Woning kopen s Gravenmoer

Jouw volgende woning kopen in s Gravenmoer? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 11.456 huizen (70,7% koophuis, 29,2% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €355.002. Op deze informatieve website check je het laatste woningaanbod in s Gravenmoer, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde transactieprijs is €355.002.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals scholen, sportclubs, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteDongen
Plaatss Gravenmoer
Postcode5109
Netnummer0162 (+31162)
Inwoners (gemeente)26.222
Aantal huishoudens11.164
Aantal huishoudens met kinderen4.150
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen11.456
Aantal koopwoningen9.665
Aantal huurwoningen1.791
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.002
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik3160 kWh

Woningaanbod s Gravenmoer april 2024

Bijgaand maak je kennis met optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van ligging, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties & aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Ulicoten, Castelre, Hulsel, Hooge Mierde en Lage Mierde.

woning-te-koop-s-gravenmoer

Appartement kopen in s Gravenmoer

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 730 m3 gas + 2130 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen s Gravenmoer

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1030 kuub gas en tevens 2980 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in s Gravenmoer is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3160 kWh elektriciteit + 1210 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen s Gravenmoer

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 & 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3400 kWh stroom & 1410 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4200 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in s Gravenmoer

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in s Gravenmoer Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering rond te maken. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in s Gravenmoer

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in s Gravenmoer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in s Gravenmoer geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 & €2.550. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in s Gravenmoer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in s Gravenmoer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in s Gravenmoer

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in s Gravenmoer en in de buurt. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in s Gravenmoer kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Dongen zijn er 11.456 woningen. We maken onderscheid tussen 9.665 (70,7%) koophuizen en 1.791 (29,2%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €261.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €355.002. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in s Gravenmoer. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in s Gravenmoer?

Een woonhuis in Dongen gebruikt gemiddeld 1220 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3160 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (730 m3 per jaar aan gas en 2130 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 per jaar aan gas en 4200 electriciteit (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in s Gravenmoer passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in s Gravenmoer?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 26.222 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.164 gezinnen. Dat betreffen 3.240 eenpersoonshuishoudens, 3.774 huishoudens zonder kinderen en 4.150 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,31 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of social media. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in s Gravenmoer?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in s Gravenmoer realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.dongen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 5109.

Plaats een reactie