Woning kopen Baarle-Nassau

Snel een woning kopen in Baarle-Nassau? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt heb je toegang tot allerhande faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien tref je hier een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 2.916 huizen (69,7% koophuis, 27,8% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €366.251. Op dit huizenportaal blader je door het recente woningaanbod in Baarle-Nassau, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €291.000, de gemiddelde woningprijs is €366.251.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, winkels, kinderopvang, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5111
Netnummer0162 (+31162)
Inwoners (gemeente)6.859
Aantal huishoudens3.076
Aantal huishoudens met kinderen985
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen2.916
Aantal koopwoningen2.521
Aantal huurwoningen395
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€291.000
Gemiddelde verkoopprijs€366.251
Gemiddeld gasverbruik1530 m3
Gemiddeld stroomverbruik3440 kWh

Woningaanbod Baarle-Nassau mei 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen additionele aspecten als isolatie of aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Dongen, Hilvarenbeek & Oisterwijk.

woning-te-koop-baarle-nassau

Appartementen te koop Baarle-Nassau

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 & 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 940 m3 gas & 2290 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Baarle-Nassau

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1150 kuub gas en 2740 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Baarle-Nassau is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh stroom + 1260 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Baarle-Nassau

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3220 kWh elektriciteit en 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4370 stroom (kWh) + 2000 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Baarle-Nassau

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Baarle-Nassau Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Aan de hand van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Baarle-Nassau

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Baarle-Nassau en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Baarle-Nassau helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 en €2.550. In het schema hier check je contactgegevens van financieel adviseurs in Baarle-Nassau.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Baarle-Nassau. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Baarle-Nassau

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Baarle-Nassau en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Baarle-Nassau kopen?

In de hele gemeente Baarle-Nassau vind je ongeveer 2.916 huizen. Het gaat daarbij om 2.521 (69,7%) koopwoningen en 395 (27,8%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 158 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €291.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €366.251. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Baarle-Nassau. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Baarle-Nassau?

Een huis in Baarle-Nassau heeft een verbruik van gemiddeld 1530 m3 aan gas en 3440 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (940 m3 aan gas en 2290 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2000 kuub gas p/jaar en 4370 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Baarle-Nassau passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Baarle-Nassau?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 6.859 personen die we kunnen onderverdelen in 3.076 verschillende gezinnen. Dat betreffen 1.001 eenpersoonshuishoudens, 1.090 gezinnen zonder kinderen en 985 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,21 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Baarle-Nassau?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Baarle-Nassau laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.baarle-nassau.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5109, 5110, 5111.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie