Woning kopen Molenschot

Ga je een woning kopen in Molenschot? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek vind je meerdere faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.392 huizen (64% koop, 35,8% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €357.378. Op dit woningplatform tonen wij het woningaanbod in Molenschot, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €267.000, de basis verkoopprijs is €357.378.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, restaurants, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
PlaatsMolenschot
Postcode5124
Netnummer0161 (+31161)
Inwoners (gemeente)26.431
Aantal huishoudens11.200
Aantal huishoudens met kinderen4.081
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen11.392
Aantal koopwoningen9.702
Aantal huurwoningen1.690
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.378
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Molenschot juni 2024

In het overzicht hieronder bekijk je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen andere eigenschappen zoals CV-ketel of en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Hulten, Gilze, Rijen, Castelre & Ulicoten.

woning-te-koop-molenschot

Aanbod appartement kopen in Molenschot

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 96 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 670 m3 gas en tevens 2020 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Molenschot

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 112 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1040 kuub gas en +/- 2870 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Molenschot is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 125 m2.
 • Schatting: er wordt 3010 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Molenschot

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 en 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3430 kWh elektra en 1370 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 – 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4240 elektriciteit (kWh) & 1830 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Molenschot

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Molenschot Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. Door middel van woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Molenschot

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand vind je adressen van taxateurs en makelaars in Molenschot en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Molenschot geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 & €2.950. In de tabel hieronder check je namen en adressen van financieel adviseurs in Molenschot.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Molenschot. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Molenschot

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Molenschot en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Molenschot kopen?

In de gemeente Gilze en Rijen registreren wij 11.392 woonobjecten. Dit zijn 9.702 (64%) koopwoningen en 1.690 (35,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 130 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €267.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €357.378. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Molenschot. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Molenschot?

Een huis in Gilze en Rijen heeft een verbruik van gemiddeld 1200 kuub gas p/jaar en 3090 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (670 kuub gas p/jaar en 2020 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1830 kuub gas en 4240 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Molenschot passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Molenschot?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 26.431 personen in 11.200 verschillende gezinnen. Hier wonen 3.276 eenpersoonshuishoudens, 3.843 huishoudens zonder kinderen en 4.081 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,31 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Molenschot?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Molenschot laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gilzerijen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 5124.

Plaats een reactie