Woning kopen Ulicoten

Een woning kopen in Ulicoten? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek bestaan er veel dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 2.916 huizen (69,7% koop, 27,8% huurhuizen). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €366.251. Op dit woningplatform vind je het laatste woningaanbod in Ulicoten, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €291.000, de gemiddelde woningprijs is €366.251.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
PlaatsUlicoten
Postcode5113
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)6.859
Aantal huishoudens3.076
Aantal huishoudens met kinderen985
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen2.916
Aantal koopwoningen2.521
Aantal huurwoningen395
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€291.000
Gemiddelde verkoopprijs€366.251
Gemiddeld gasverbruik1530 m3
Gemiddeld stroomverbruik3440 kWh

Woningaanbod Ulicoten april 2024

In deze lijst vind je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, woningtypeen meer onderwerpen zoals energieneutraal of aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Castelre, Rijen, s Gravenmoer, Hulsel of Hooge Mierde.

woning-te-koop-ulicoten

Appartement kopen in Ulicoten

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 97 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 940 m3 gas en daarbij 2290 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Ulicoten

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1150 kuub gas & 2740 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ulicoten is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh elektra en 1260 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Ulicoten

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 3220 kWh elektriciteit + 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4370 elektriciteit (kWh) en 2000 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Ulicoten

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Ulicoten Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Ulicoten

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ulicoten en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Ulicoten geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €2.700. In de opsomming hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Ulicoten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ulicoten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Ulicoten

In april 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Ulicoten en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Ulicoten kopen?

In de gemeente Baarle-Nassau vinden we circa 2.916 woningen. Er zijn 2.521 (69,7%) koophuizen en 395 (27,8%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 158 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €291.000 en de gem. marktprijs is €366.251. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ulicoten. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ulicoten?

Een woonobject in Baarle-Nassau verbruikt qua energie gem. zo’n 1530 kuub gas en 3440 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (940 kuub gas p/jaar en 2290 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (2000 m3 gas voor verwarming en warm water en 4370 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Ulicoten passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Ulicoten?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 6.859 personen die we kunnen onderverdelen in 3.076 gezinnen. Het gaat om 1.001 eenpersoonshuishoudens, 1.090 gezinnen zonder kinderen en 985 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Ulicoten?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Ulicoten laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.baarle-nassau.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 5113.

Plaats een reactie