Woning kopen Rijen

Ga je een woning kopen in Rijen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook is er vlakbij mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.392 woningen (64% koophuis, 35,8% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €357.378. Op deze informatieve website ontdek je het recente woningaanbod in Rijen, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de gemiddelde woningprijs is €357.378.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
PlaatsRijen
Postcode5121
Netnummer0161 (+31161)
Inwoners (gemeente)26.431
Aantal huishoudens11.200
Aantal huishoudens met kinderen4.081
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen11.392
Aantal koopwoningen9.702
Aantal huurwoningen1.690
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.378
Gemiddeld gasverbruik1200 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Rijen juli 2024

Onderstaand ontdek je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel en parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Molenschot, Hulten, Castelre, Ulicoten en s Gravenmoer.

woning-te-koop-rijen

Appartementen te koop Rijen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 670 m3 gas en doorgaans 2020 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Rijen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1040 kuub gas en tevens 2870 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Rijen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 – 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3010 kWh elektra + 1210 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Rijen

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3430 kWh stroom & 1370 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4240 elektriciteit (kWh) + 1830 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Rijen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Rijen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Rijen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Rijen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Rijen geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 & €2.600. In de volgende weergave vind je gegevens van financieel adviseurs in Rijen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rijen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Rijen

In juli 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Rijen en omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Rijen kopen?

In de hele gemeente Gilze en Rijen zijn er ruim 11.392 huizen. Het gaat om 9.702 (64%) koophuizen en 1.690 (35,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 130 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €267.000 en de gem. marktprijs is €357.378. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rijen. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Rijen?

Een huis in Gilze en Rijen kent een gem. verbruik van 1200 m3 per jaar aan gas en 3090 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (670 m3 per jaar aan gas en 2020 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1830 m3 gas en 4240 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Rijen passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Rijen?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 26.431 mensen in 11.200 huishoudens. Dit zijn 3.276 eenpersoonshuishoudens, 3.843 huishoudens zonder kinderen en 4.081 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Rijen?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Rijen realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.gilzerijen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5120, 5121, 5122.

Plaats een reactie