Woning kopen Hooge Mierde

Wil je een woning kopen in Hooge Mierde? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de regio heb je toegang tot voldoende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 5.523 woningen (77,8% koophuis, 22,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €402.421. Op dit woningplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Hooge Mierde, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde verkoopprijs is €402.421.
 • In de regio zijn veel opties zoals natuurgebieden, sportclubs, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
PlaatsHooge Mierde
Postcode5095
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)13.112
Aantal huishoudens5.491
Aantal huishoudens met kinderen2.006
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen5.523
Aantal koopwoningen4.895
Aantal huurwoningen628
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€402.421
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3600 kWh

Woningaanbod Hooge Mierde juni 2024

Met onze huizenzoeker check je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen andere woningeigenschappen als verwarming of de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Hulsel, s Gravenmoer, Lage Mierde, Oost West en Middelbeers & Haghorst.

woning-te-koop-hooge-mierde

Een appartement kopen in Hooge Mierde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en 2330 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Hooge Mierde

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 en 122 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1040 kuub gas en +/- 3030 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Hooge Mierde is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 en 123 m2.
 • Schatting: er wordt 3200 kWh elektriciteit en 1230 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Hooge Mierde

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3540 kWh elektra en 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4300 elektriciteit (kWh) + 1840 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Hooge Mierde

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hooge Mierde Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Hooge Mierde

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Hooge Mierde en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Hooge Mierde geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 en €3.050. In het schema hier verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Hooge Mierde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hooge Mierde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hooge Mierde

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hooge Mierde en direct omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Hooge Mierde kopen?

In deze gemeente Reusel-De Mierden zijn er ruim 5.523 huizen. Hierbij spreken we van 4.895 (77,8%) koophuizen en 628 (22,1%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 163 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €299.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €402.421. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hooge Mierde. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Hooge Mierde?

Een huis in Reusel-De Mierden kent een gem. verbruik van 1450 m3 aan gas en 3600 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 2330 kWh elektra. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4300 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Hooge Mierde passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Hooge Mierde?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 13.112 inwoners die we kunnen onderverdelen in 5.491 huishoudens. Hier wonen 1.551 eenpersoonshuishoudens, 1.934 huishoudens zonder kinderen en 2.006 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,37 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Hierna begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Hooge Mierde?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hooge Mierde bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.reuseldemierden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 5095.

Plaats een reactie