Woning kopen Lage Vuursche

Jouw aanstaande woning kopen in Lage Vuursche? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Utrecht. In de buurt vind je allerhande faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 11.700 woningen (61,2% koopwoning, 38,6% huurwoning). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €529.145. Op Woningassistent.nl tonen wij het nieuwe woningaanbod in Lage Vuursche, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Utrecht.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €362.000, de basis verkoopprijs is €529.145.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteBaarn
PlaatsLage Vuursche
Postcode3749
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)24.868
Aantal huishoudens11.099
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen11.700
Aantal koopwoningen7.772
Aantal huurwoningen3.928
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€362.000
Gemiddelde verkoopprijs€529.145
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2850 kWh

Woningaanbod Lage Vuursche juni 2024

Hieronder krijg je inzicht in optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Selecteer op ligging, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieneutraal of mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Groenekan.

woning-te-koop-lage-vuursche

Studio of appartement kopen in Lage Vuursche

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 860 m3 gas en gem. 1980 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Lage Vuursche

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 116 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1190 kuub gas & 2700 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Lage Vuursche is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 118 m2.
 • Schatting: er wordt 2970 kWh elektra en 1420 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Lage Vuursche

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 en 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3630 kWh elektriciteit & 1840 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 en 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4610 elektriciteit (kWh) en 2620 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Lage Vuursche

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Lage Vuursche zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding komt tot stand door de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. A.d.h.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Lage Vuursche

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Lage Vuursche en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Lage Vuursche geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 & €2.600. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Lage Vuursche.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lage Vuursche. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Lage Vuursche

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Lage Vuursche en in de buurt. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Lage Vuursche kopen?

In de hele gemeente Baarn zijn er 11.700 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 7.772 (61,2%) koophuizen en 3.928 (38,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 117 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €362.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €529.145. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Lage Vuursche. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Lage Vuursche?

Een huis in Baarn heeft een verbruik van gemiddeld 1370 m3 per jaar aan gas en 2850 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (860 kuub aardgas en 1980 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (2620 kuub aardgas en 4610 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Lage Vuursche passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Lage Vuursche?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 24.868 personen die we kunnen onderverdelen in 11.099 verschillende gezinnen. Hier wonen 4.217 eenpersoonshuishoudens, 3.254 gezinnen zonder kinderen en 3.628 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,14 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Lage Vuursche?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Lage Vuursche laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.baarn.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3749.

Plaats een reactie