Woning kopen Bunschoten-Spakenburg

Wil je een woning kopen in Bunschoten-Spakenburg? Het is een gezellige plaats in de provincie Utrecht. In de nabije buurt vind je allerhande faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 8.550 huizen (74,7% koop, 24,1% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €401.056. Op deze informatieve website check je het huidige woningaanbod in Bunschoten-Spakenburg, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €314.000, de gemiddelde woningprijs is €401.056.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, scholen, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteBunschoten
PlaatsBunschoten-Spakenburg
Postcode3751
Netnummer033 (+3133)
Inwoners (gemeente)21.866
Aantal huishoudens8.370
Aantal huishoudens met kinderen3.689
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.550
Aantal koopwoningen6.746
Aantal huurwoningen1.804
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€314.000
Gemiddelde verkoopprijs€401.056
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik3310 kWh

Woningaanbod Bunschoten-Spakenburg mei 2024

In deze lijst blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoek op ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtypeen relevante factoren als isolatie of aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Eemdijk, Soesterberg, Lage Vuursche, Hollandsche Rading en Maartensdijk.

woning-te-koop-bunschoten-spakenburg

Aanbod appartement kopen in Bunschoten-Spakenburg

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 680 m3 gas en +/- 2000 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Bunschoten-Spakenburg

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 en 109 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1160 kuub gas en doorgaans 3410 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Bunschoten-Spakenburg is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 – 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3640 kWh elektra + 1390 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Bunschoten-Spakenburg

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3840 kWh elektra + 1630 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4650 elektriciteit (kWh) en 2080 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Bunschoten-Spakenburg

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je weet wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Bunschoten-Spakenburg Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Bunschoten-Spakenburg

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Bunschoten-Spakenburg en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Bunschoten-Spakenburg geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €3.000. In de opsomming hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Bunschoten-Spakenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bunschoten-Spakenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Bunschoten-Spakenburg

In mei 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Bunschoten-Spakenburg en omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Bunschoten-Spakenburg kopen?

In en rondom de gemeente Bunschoten registreren wij 8.550 woningen. De verdeling is als volgt: 6.746 (74,7%) koophuizen en 1.804 (24,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 124 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €314.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €401.056. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Bunschoten-Spakenburg. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bunschoten-Spakenburg?

Een woning in Bunschoten verbruikt qua energie gem. zo’n 1230 m3 per jaar aan gas en 3310 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (680 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2000 elektra (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (2080 m3 aan gas en 4650 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Bunschoten-Spakenburg passen duurzame producten zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Bunschoten-Spakenburg?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 21.866 mensen die we kunnen onderverdelen in 8.370 verschillende gezinnen. Het gaat om 2.159 eenpersoonshuishoudens, 2.522 gezinnen zonder kinderen en 3.689 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,58 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Bunschoten-Spakenburg?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Bunschoten-Spakenburg laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bunschoten.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3750, 3751, 3752.

Plaats een reactie