Woning kopen Hollandsche Rading

Ga je een woning kopen in Hollandsche Rading? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Utrecht. In de omgeving vind je diverse dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 19.738 woningen (60,4% koop, 39% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €634.801. Op deze pagina tonen wij het recente woningaanbod in Hollandsche Rading, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Utrecht.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €421.000, de gemiddelde verkoopprijs is €634.801.
 • In de regio zijn veel opties zoals restaurants, openbaar vervoer, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Bilt
PlaatsHollandsche Rading
Postcode3739
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)43.137
Aantal huishoudens19.259
Aantal huishoudens met kinderen6.556
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen19.738
Aantal koopwoningen12.778
Aantal huurwoningen6.960
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€421.000
Gemiddelde verkoopprijs€634.801
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Hollandsche Rading mei 2024

In deze lijst bieden we het actuele woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaar, aantal kamersen relevante factoren als energieprestaties & aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook woningen die te koop staan in Lage Vuursche, Bunschoten-Spakenburg, Maartensdijk, Groenekan of Bosch en Duin.

woning-te-koop-hollandsche-rading

Appartement kopen in Hollandsche Rading

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en +/- 2110 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Hollandsche Rading

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 en 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1250 kuub gas en doorgaans 2890 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Hollandsche Rading is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 95 m2 & 123 m2.
 • Schatting: er wordt 3140 kWh stroom en 1520 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Hollandsche Rading

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 3820 kWh elektriciteit en 1900 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 & 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4790 elektra (kWh) en 2600 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Hollandsche Rading

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Hollandsche Rading zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering te bevestigen. Door middel van het bod, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Hollandsche Rading

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Hollandsche Rading en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Hollandsche Rading geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 en €3.100. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Hollandsche Rading.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hollandsche Rading. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Hollandsche Rading

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hollandsche Rading en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Hollandsche Rading kopen?

In de direct omgeving van de gemeente De Bilt registreren wij 19.738 woningen. Je vindt hier circa 12.778 (60,4%) koophuizen en 6.960 (39%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 129 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €421.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €634.801. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hollandsche Rading. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hollandsche Rading?

Een woonhuis in De Bilt kent een gem. verbruik van 1410 kuub gas p/jaar en 3020 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (850 kuub gas en 2110 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (2600 kuub aardgas en 4790 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Hollandsche Rading passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Hollandsche Rading?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 43.137 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.259 verschillende huishoudens. Er wonen 7.144 eenpersoonshuishoudens, 5.559 families zonder kinderen en 6.556 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,2 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Hollandsche Rading?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Hollandsche Rading bouwen. Informeer bij de gemeente (www.debilt.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3739.

Plaats een reactie