Woning kopen Groenekan

Snel een woning kopen in Groenekan? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Utrecht. In de omgeving bestaan er allerhande voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder geniet je hier ook van mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 19.738 woningen (60,4% koophuis, 39% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €634.801. Op dit woningportaal check je het nieuwe woningaanbod in Groenekan, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €421.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €634.801.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Bilt
PlaatsGroenekan
Postcode3737
Netnummer0346 (+31346)
Inwoners (gemeente)43.137
Aantal huishoudens19.259
Aantal huishoudens met kinderen6.556
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen19.738
Aantal koopwoningen12.778
Aantal huurwoningen6.960
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€421.000
Gemiddelde verkoopprijs€634.801
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Groenekan mei 2024

Hieronder maak je kennis met alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtypeen additionele aspecten als woninglabel & en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Maartensdijk, Hollandsche Rading, Bosch en Duin, Den Dolder & Bilthoven.

woning-te-koop-groenekan

Appartementen te koop Groenekan

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 – 97 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en tevens 2110 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Groenekan

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 & 116 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1250 kuub gas en doorgaans 2890 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Groenekan is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 117 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3140 kWh stroom & 1520 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Groenekan

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 en 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3820 kWh stroom + 1900 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 – 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 4790 elektriciteit (kWh) & 2600 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Groenekan

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Groenekan Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering te bevestigen. Door middel van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Groenekan

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Groenekan en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Groenekan geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 & €2.900. In de opsomming hierna check je adressen van financieel adviseurs in Groenekan.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Groenekan. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Groenekan

In mei 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Groenekan en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Groenekan kopen?

In deze gemeente De Bilt registreren wij 19.738 huizen. Hierbij spreken we van 12.778 (60,4%) koopwoningen en 6.960 (39%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 129 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €421.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €634.801. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Groenekan. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Groenekan?

Een woning in De Bilt gebruikt gemiddeld 1410 kuub aardgas en 3020 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 kuub gas en 2110 stroom (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (2600 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4790 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Groenekan passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Groenekan?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 43.137 personen in 19.259 gezinnen. Dit zijn 7.144 eenpersoonshuishoudens, 5.559 huishoudens zonder kinderen en 6.556 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,2 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Groenekan?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Groenekan zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.debilt.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 3737.

Plaats een reactie