Woning kopen Baarn

Plannen om een woning te kopen in Baarn? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Utrecht. In de omgeving bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 11.700 huizen (61,2% koophuis, 38,6% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €529.145. Op deze pagina tonen wij het actuele woningaanbod in Baarn, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Utrecht.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €362.000, de gemiddelde verkoopprijs is €529.145.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals winkels, natuurgebieden, scholen, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteBaarn
Postcode3743
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)24.868
Aantal huishoudens11.099
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen11.700
Aantal koopwoningen7.772
Aantal huurwoningen3.928
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€362.000
Gemiddelde verkoopprijs€529.145
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2850 kWh

Woningaanbod Baarn juni 2024

Onderstaand verstrekken we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woningtype, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieneutraal en parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Bunschoten, Eemnes, De Bilt, Zeist en De Ronde Venen.

woning-te-koop-baarn

Appartementen te koop Baarn

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 – 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 860 m3 gas en 1980 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Baarn

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 & 118 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1190 kuub gas en tevens 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Baarn is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 & 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2970 kWh elektra en 1420 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Baarn

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 – 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3630 kWh stroom en 1840 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4610 elektra (kWh) en 2620 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Baarn

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Baarn Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Baarn

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Baarn en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Baarn helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 – €2.850. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Baarn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Baarn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Baarn

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Baarn en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Baarn kopen?

In en rondom de gemeente Baarn zijn er ruim 11.700 huizen. Het gaat om 7.772 (61,2%) koopwoningen en 3.928 (38,6%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 117 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €362.000 en de gem. marktprijs is €529.145. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Baarn. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Baarn?

Een huishouden in Baarn heeft een verbruik van gemiddeld 1370 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2850 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (860 kuub gas en 1980 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2620 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4610 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Baarn passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Baarn?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 24.868 personen in 11.099 verschillende huishoudens. Dit zijn 4.217 eenpersoonshuishoudens, 3.254 gezinnen zonder kinderen en 3.628 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,14 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Baarn?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Baarn laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.baarn.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3740, 3741, 3742, 3743, 3744.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie