Woning kopen Eemdijk

Een woning kopen in Eemdijk? Het is een erg populaire plek in de provincie Utrecht. In de omgeving zijn er meerdere voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 8.550 huizen (74,7% koop, 24,1% huurwoning). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €401.056. Op dit woningplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Eemdijk, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Utrecht.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €314.000, de gemiddelde verkoopprijs is €401.056.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteBunschoten
PlaatsEemdijk
Postcode3754
Netnummer033 (+3133)
Inwoners (gemeente)21.866
Aantal huishoudens8.370
Aantal huishoudens met kinderen3.689
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.550
Aantal koopwoningen6.746
Aantal huurwoningen1.804
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€314.000
Gemiddelde verkoopprijs€401.056
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik3310 kWh

Woningaanbod Eemdijk mei 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Kies op basis van aantal kamers, woningtype, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen additionele aspecten als woninglabel en aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Soesterberg, Kootwijkerbroek, Bunschoten-Spakenburg, Lage Vuursche of Hollandsche Rading.

woning-te-koop-eemdijk

Studio of appartement kopen in Eemdijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 680 m3 gas en gem. 2000 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Eemdijk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas en doorgaans 3410 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Eemdijk is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3640 kWh elektriciteit en 1390 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Eemdijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3840 kWh elektra + 1630 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 – 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4650 elektriciteit (kWh) en 2080 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Eemdijk

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Eemdijk zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Eemdijk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tref je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Eemdijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Eemdijk helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 & €2.600. In onderstaande lijst tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Eemdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eemdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Eemdijk

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Eemdijk en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Eemdijk kopen?

In deze gemeente Bunschoten vind je ongeveer 8.550 huizen. Dit zijn 6.746 (74,7%) koophuizen en 1.804 (24,1%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 124 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €314.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €401.056. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Eemdijk. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Eemdijk?

Een woning in Bunschoten kent een gem. verbruik van 1230 kuub gas p/jaar en 3310 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (680 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2000 elektra (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (2080 m3 aan gas en 4650 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Eemdijk passen duurzame producten zoals dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Eemdijk?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 21.866 inwoners die we kunnen onderverdelen in 8.370 gezinnen. Wat meer specifiek: 2.159 eenpersoonshuishoudens, 2.522 gezinnen zonder kinderen en 3.689 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,58 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Eemdijk?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Eemdijk laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.bunschoten.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 3754.

Plaats een reactie