Woning kopen Maartensdijk

Jouw aanstaande woning kopen in Maartensdijk? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Utrecht. In deze levendige buurt heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop tref je hier een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 19.738 huizen (60,4% koop, 39% huurhuizen). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €634.801. Op deze informatieve website vind je het huidige woningaanbod in Maartensdijk, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Utrecht.
 • Er is een mix van tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €421.000, de gemiddelde huizenprijs is €634.801.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Bilt
PlaatsMaartensdijk
Postcode3738
Netnummer0346 (+31346)
Inwoners (gemeente)43.137
Aantal huishoudens19.259
Aantal huishoudens met kinderen6.556
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen19.738
Aantal koopwoningen12.778
Aantal huurwoningen6.960
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€421.000
Gemiddelde verkoopprijs€634.801
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Maartensdijk mei 2024

Met onze woningzoeker check je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, ligging, vraagprijsen relevante factoren als energieprestaties & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Hollandsche Rading, Lage Vuursche, Groenekan, Bosch en Duin & Den Dolder.

woning-te-koop-maartensdijk

Aanbod appartement kopen in Maartensdijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en gem. 2110 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Maartensdijk

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 & 123 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1250 kuub gas en doorgaans 2890 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Maartensdijk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 en 125 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3140 kWh elektra & 1520 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Maartensdijk

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3820 kWh stroom & 1900 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4790 elektriciteit (kWh) & 2600 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Maartensdijk

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Maartensdijk zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Maartensdijk

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Maartensdijk en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Maartensdijk geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 & €2.650. In het schema hier vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Maartensdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maartensdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Maartensdijk

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Maartensdijk en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Maartensdijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente De Bilt vinden we circa 19.738 huizen. Het gaat om 12.778 (60,4%) koopwoningen en 6.960 (39%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 129 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €421.000 en de gem. verkoopprijs is €634.801. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maartensdijk. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Maartensdijk?

Een huis in De Bilt gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1410 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3020 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 m3 gas en 2110 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (2600 kuub aardgas en 4790 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Maartensdijk passen duurzame producten zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Maartensdijk?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 43.137 personen in 19.259 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 7.144 eenpersoonshuishoudens, 5.559 huishoudens zonder kinderen en 6.556 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,2 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Maartensdijk?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Maartensdijk bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.debilt.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3738.

Plaats een reactie