Woning kopen Voorthuizen

Snel een woning kopen in Voorthuizen? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de regio zijn er voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 23.146 woningen (67,6% koop, 32,2% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €451.336. Op deze website blader je door het laatste woningaanbod in Voorthuizen, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €314.000, de gemiddelde woningprijs is €451.336.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBarneveld
PlaatsVoorthuizen
Postcode3781
Netnummer0342 (+31342)
Inwoners (gemeente)59.082
Aantal huishoudens22.392
Aantal huishoudens met kinderen9.333
Gemiddelde huishoudensgrootte2,61
Aantal woningen23.146
Aantal koopwoningen18.132
Aantal huurwoningen5.014
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€314.000
Gemiddelde verkoopprijs€451.336
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3160 kWh

Woningaanbod Voorthuizen mei 2024

Met onze woningzoeker tref je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Selecteer op bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen extra details als CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Terschuur, Zwartebroek, Stroe, Kootwijk & Kootwijkerbroek.

woning-te-koop-voorthuizen

Appartementen te koop Voorthuizen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas & 2020 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Voorthuizen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 & 118 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1040 kuub gas en 2820 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Voorthuizen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 – 118 m2.
 • Schatting: er wordt 3110 kWh stroom en 1270 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Voorthuizen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3690 kWh elektriciteit & 1550 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4550 stroom (kWh) en 2080 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Voorthuizen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Voorthuizen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Voorthuizen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie experts en makelaars in Voorthuizen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Voorthuizen geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 & €3.300. In het schema hier verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Voorthuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Voorthuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Voorthuizen

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Voorthuizen en net daarbuiten. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Airco.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Voorthuizen kopen?

In deze gemeente Barneveld zijn er 23.146 huizen. Het gaat om 18.132 (67,6%) koophuizen en 5.014 (32,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 126 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €314.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €451.336. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Voorthuizen. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Voorthuizen?

Een huis in Barneveld verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 m3 aan gas en 3160 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2020 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2080 m3 gas en 4550 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Voorthuizen passen duurzame oplossingen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Voorthuizen?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 59.082 personen in 22.392 verschillende huishoudens. Het betreft 6.318 eenpersoonshuishoudens, 6.741 huishoudens zonder kinderen en 9.333 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,61 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Voorthuizen?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Voorthuizen laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.barneveld.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 3780, 3781.

Plaats een reactie